Proef van de gamewereld op UNWRAP Play Day

Na het succes van de eerste editie in 2023, keert UNWRAP Play Day terug met een nog groter en spannender programma. Op zondag 3 november transformeren Depart, Jeugdcentrum Tranzit en het Urban Sports Park aan het Nelson Mandelaplein in Kortrijk tot een paradijs voor gamers van alle leeftijden.

UNWRAP Play Day is de publieksuitbreiding van het bestaande B2B-evenement UNWRAP en wordt georganiseerd door Hangar K, Flanders Game Hub, Stad Kortrijk, Wilde Westen en Howest. De tweede editie van UNWRAP Play Day richt zich op het brede publiek en biedt interactieve en toegankelijke game-ervaringen voor diverse doelgroepen, waaronder kinderen, jongeren en studenten.

Het programma omvat een breed scala aan activiteiten, zoals een Rocket League-toernooi, VR-belevingen, kunstzinnige games en wedstrijden in Minecraft en Smartgames. Het evenement vindt plaats op verschillende locaties waaronder Depart, Tranzit en het Urban Sports Park aan het Nelson Mandelaplein, en loopt van 10u tot 19u. Innovatieve concepten zoals fysieke games en arcade-games zorgen voor een dynamische totaalbeleving voor het hele gezin. Deelname aan UNWRAP Play Day '24 is gratis, maar vooraf registreren is verplicht via www.unwrap.be/field/play-day.

UNWRAP Play Day '24 wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met diverse partners. De Belgian Student League (BSL) en de Kortrijkse esports community organiseren een Rocket League-toernooi, terwijl studenten van de richting Communicatie en Media van het Guldensporencollege het evenement hosten. Eureka en Kwan Jau verzorgen de Minecraft-initiaties en de Kortrijkse Bib zet een breed scala aan game consoles in. Samen met J.E.F. worden indie games gepresenteerd en Quindo palmt een ruimte in vol innovatieve technologieën. Accessible Gaming zorgt voor toegankelijkheid, en voor het arcade-toernooi werken we samen met Fluxlab.

Er zijn ook spannende prijzen te winnen! Bezoekers kunnen deelnemen aan de Just Dance-uitdaging voor de kans op een Nintendo Switch of stempels verzamelen door verschillende activiteiten te bezoeken en zo kans maken op een custom made paar sneakers in de unieke UNWRAP look & feel.

Kortrijkzanen die gek zijn van gamen, mogen dit gratis event niet missen. Het belooft opnieuw een onvergetelijke dag te worden voor gamers en entertainmentliefhebbers van alle leeftijden. Mis deze kans niet om deel te nemen aan spannende competities, innovatieve concepten en een wereld vol plezier en interactie. Ruth Vandenberghe, eerste schepen
Kortrijk is een epicentrum van de internationale gamingindustrie. Dus zetten met reden in op digitaal entertainment - denk maar aan de gamebus die onlangs in Tranzit opende. En we organiseren voor de tweede keer deze UNWRAP Play Day, een mooie samenwerking tussen Jeugdcentrum Tranzit, de Sportdienst en de Bib. Zo kunnen alle Kortrijkzanen, jong en oud, ontdekken wat de digitale toekomst in petto heeft.  Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren
Archiefbeeld Play Day (c) Kortrijk
  • jpg
Archiefbeeld Play Day (c) Kortrijk
  • jpg
Archiefbeeld Play Day (c) Kortrijk
  • jpg
Archiefbeeld Play Day (c) Kortrijk
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL