Dag van de jeugdbeweging zet sterk Kortrijks jeugdwerk in de kijker

Iedereen is welkom op vrijdag 18 oktober tussen 6 uur en 8 uur op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk voor dé ‘Dag van de jeugdbeweging’. Dit jaar gaat het event door op een nieuwe locatie. Het Nelson Mandelaplein is vlot bereikbaar voor de vele scholieren die vanuit het station naar school gaan en er zijn veel scholen in de buurt. En het maakt de samenwerking makkelijker met de jeugdverenigingen die de Nacht van de jeugdbeweging in Depart organiseren. 's Ochtends is er opnieuw ontbijt en feest met dj's. Minister van Jeugd Melissa Depraetere is aanwezig om een handje te helpen met het ontbijt en om de jongeren te bedanken voor hun inzet in het jeugdwerk.

Ontbijt en randanimatie

Op 18 oktober zet een speciaal opgerichte werkgroep de kracht van de jeugdbewegingen in de kijker. Deze werkgroep is een samenwerkingsverband tussen verschillende Kortrijkse jeugdbewegingen, met ondersteuning van Team Tranzit.

 

Met deze actie wordt de positieve cultuur van jeugdbewegingen in de kijker gezet. Dit is ook een kennismaking voor niet-leden met jeugdbewegingen.

 

Alle vrijwilligers in uniform worden getrakteerd op een lekker ontbijt en leuke randanimatie. Zo is KV Kortrijk aanwezig met een standje waarop de bezoekers tickets kunnen scoren. Ook is Oscar crew vzw van de partij om bij de bezoekers een airbrush tattoo van de ‘Dag van de jeugdbeweging’ te zetten. Voor extra sfeer en ambiance zorgen de Flitspaal en de party container. ‘Radio Topkaas’ is van de partij voor de feestelijke muziekbeats tijdens deze vroege uurtjes. Op deze manier worden de jeugdbewegingsleden bedankt en gestimuleerd om in uniform naar de school of het werk te gaan.

 

Cafés en nachtwinkel blijven gesloten

We verkiezen vanuit de stad opnieuw een sluiting van alle cafés gelegen binnen de geografische omschrijving van de R36, café ’t Kanon en De Slekke gelegen in de Doorniksesteenweg. Dit op 18 oktober 2024 tussen 4 uur en 9 uur 's morgens. Ook kiezen we ervoor dat alle nachtwinkels op het hele grondgebied van Kortrijk op vrijdag 18 oktober moeten sluiten om uiterlijk 4 uur 's morgens. Zo is het onmogelijk om alcohol aan te kopen vooraleer men naar het evenement komt.

Structurele ondersteuning 

Naast het ontbijt gebeuren er nog tal van inspanningen om het Kortrijks jeugdwerk te ondersteunen. Dit gebeurt via de structurele ondersteuning vanuit Stad Kortrijk. Zo biedt de stad fuifondersteuning (Safe Party Zone, fuifbuddie opleidingen, …), logistieke en materiële ondersteuning, financiële ondersteuning door middel van vormingssubsidies, werkingssubsidies, renovatiesubsidies en nog veel meer.

 

Grote maatschappelijke waarde

De voornaamste reden van dit event blijft echter om de jeugdbewegingen te bedanken. Kortrijk telt een 30-tal jeugd- en jongerenbewegingen.  Zij zijn met hun meer dan 3500 leden en bijna 600 leiding erg talrijk en hebben dus een grote maatschappelijke waarde.

 

We hopen jullie dan ook te mogen verwelkomen op het Nelson Mandelaplein, om samen met alle aanwezige jeugdbewegingsleden deze prachtige dag te starten.
 

Nacht van de jeugdbeweging

Aan de ‘Dag van de jeugdbeweging’ wordt ’s avonds nog een vervolg gebreid. Chiro Knipoog en Jeugdhuis ‘t Peeceetje organiseren de ‘Nacht van de jeugdbeweging’ in Depart. De vele jeugdbewegingsleden (en andere jongeren) kunnen dus in Kortrijk genieten van sfeer en gezelligheid van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Extra voor pers

We heten u van harte welkom op vrijdag 18 oktober tussen 6 en 8 uur op het Nelson Mandelaplein.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL