Gamebus in JC Tranzit is nieuwe ontmoetingsplaats voor gamers, streamers en content creators

Gamen, streamen en het creëren van digitale content winnen steeds meer aan populariteit onder kinderen en jongeren. Kortrijk, bekend om zijn beste gameopleiding ter wereld, zet vandaag een nieuwe stap met de lancering van de gamebus in Jeugdcentrum Tranzit. Deze unieke ruimte, uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van gaming, streaming en contentcreatie, biedt kinderen en jongeren de mogelijkheid om samen hun favoriete digitale hobby's te beoefenen en elkaar te ondersteunen in het ontwikkelen van hun talenten.

De Gamebus is voorzien van vijf hoogwaardige game-pc's, allemaal verbonden met de centrale cockpit-unit van waaruit livestreams en videobewerking gecoördineerd kunnen worden. Deze technische opstelling maakt het mogelijk om naadloos gamesessies live te streamen en professioneel beeldmateriaal te bewerken. Achteraan in de bus bevindt zich een volledig uitgeruste podcaststudio. Deze ruimte beschikt over een green key-opstelling, waarmee de visuele stijl eenvoudig aangepast kan worden. Daarnaast is er een smartboard aanwezig voor coaching en begeleiding, waardoor de Gamebus niet alleen een plek is voor creatie maar ook voor leren en ontwikkelen.

Jeugdcentrum Tranzit is een plek waar kinderen en jongeren samenkomen om samen hun favoriete hobby's te beoefenen en van elkaar te leren. Gaming, streaming en content creating is niet meer weg te denken uit hun wereld. En Kortrijk heeft de beste gameopleiding ter wereld, de nieuwe gamebus biedt dus ook kansen om jongeren hun talenten verder te ontwikkelen richting hogere studies. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

De realisatie van de Gamebus kwam tot stand dankzij de samenwerking met de Kortrijkse esports-community en werd uitgevoerd door Unlocked, een firma gespecialiseerd in esports. Als finishing touch werd de bus versierd met streetart van de kunstenaars Jeps en Boris, wat het geheel een dynamische en eigentijdse uitstraling geeft.

Voor de nieuwe gamebus werd een bedrag van 55.000 euro geïnvesteerd, waarvan 60% vanuit een infrastructuursubsidie van de Vlaamse overheid. De Gamebus is beschikbaar voor zowel verenigingen als particulieren. Alle informatie over het reserveren van de bus, het controleren van de beschikbaarheid en de bijhorende kosten kan worden teruggevonden via www.jctranzit.be/gamestreamingbus.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL