Student Welcome trapt academiejaar op gang

Naar jaarlijkse gewoonte wordt op de eerste donderdag van oktober het academiejaar feestelijk ingezet met Student Welcome. Op donderdag 3 oktober verwacht Kortrijk Studentenstad 7.000 studenten op het Nelson Mandelaplein om mee te feesten met enkele DJ-sets. 

Student Welcome is dé perfecte manier om het nieuwe academiejaar in te zetten. Mijn dank gaat uit naar alle betrokken partijen en vrijwilligers voor hun geweldige voorbereiding. Het wordt opnieuw een topeditie! Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs

Line-up

Om 19.30 uur openen de deuren voor Student Welcome 2024, waar studenten voor slechts één euro tot 3 uur ’s nachts kunnen genieten van een onvergetelijk evenement. De avond begint met de winnaar van de DJ-contest, een opkomend talent dat de jury wist te imponeren. Vervolgens neemt The Bridge het over met een energieke DJ-set, gevolgd door de stevige beats van Impact-MAT. Naarmate de avond vordert, betreedt SKUMIC het podium voor een live optreden. De echte headliners van de avond zijn MEAGHAN B2B Manuals en USED, die deze zomer ook op Tomorrowland draaiden. West-Vlaming TOLA OG sluit het feest in stijl af met een DJ-set die niemand onberoerd zal laten.

Ondertekening doopcharter

Voorafgaand aan de eerste feestavond van het academiejaar komen de praesessen van de clubs bijeen om het doopcharter te ondertekenen, een jaarlijkse traditie waarbij de nieuwe leden op passende wijze worden ingelijfd bij een studentenvereniging naar keuze. Het doopcharter benadrukt respect en geweldloosheid, met humor en vriendschap als belangrijkste factoren van een doop.

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL