Speelpleinwerking Wasper in De Warande breekt record: 8.000 inschrijvingen in 2024

De stedelijke speelpleinwerking van avontuurlijk speeldomein De Warande kan dit jaar spreken over een 'full house'. Waar eerdere jaren het aantal daginschrijvingen tussen de 5.500 en 6.500 schommelde, gaat het dit jaar om 8.000 inschrijvingen of 220 spelende kinderen per dag! Reden: een grote instroom van nieuwe, enthousiaste animatoren, waardoor er samen met de 'veteranen' bijna 50 animatoren per week aan de slag zijn op het domein. Daardoor is de kwaliteitsvolle aanpak van de kinder- en tienerwerking gegarandeerd, alsook de Zilverwerking, de inclusieve speelpleinwerking van Wasper. Op de vooravond van de Dag van de Animator (25 juli) zet Stad Kortrijk de animatoren van De Warande en andere werkingen in de kijker.

Groot deelnemersaantal dankzij extra instroom van animatoren

Tijdens en kort na de coronajaren was er een daling in het aantal inschrijvingen en animatoren. Hierdoor zat de werking al snel volzet. Maar daar is sinds vorig jaar - en zeker deze zomer - niets meer van te merken. Met ongeveer 8.000 daginschrijvingen is de zomerwerking nu al een succes. De voornaamste reden is dat dit jaar meer jongeren zich aanmeldden om animator te worden. Vorige zomerwerking lag het gemiddeld aantal animatoren per week op 38, dit jaar gaat het om 47 animatoren die zich dagelijks inzetten en zo een kwaliteitsvolle speelpleinwerking garanderen.

Animatoren in de bloemetjes

Het enthousiasme van de animatoren is essentieel voor de werking. Vaak komen ze vrijwillig al rond 7 uur 's morgens toe en blijven ze tot laat in de avond om te zorgen dat alles klaar staat voor de kinderen. De animatoren krijgen een dagelijkse vrijwilligersvergoeding (20 euro, 30 euro als er een animatorattest is), om hen extra te bedanken wordt elke avond warm eten voorzien. En elke donderdag is er na de werking een bar met een leuke activiteit (karaoke, avondspel, extra dessert, ...). Om de animatoren dit jaar extra te bedanken, is er op zaterdag 3 augustus een uitstap naar de zee gepland waar ze nieuwe spelen ontdekken samen met andere speelpleinwerkingen. Jaarlijks worden alle animatoren in de bloemetjes gezet op de Dag van de Animator (deze zomer op 25 juli). Aangezien Wasper gesloten is die week, vieren we hun engagement een week eerder.

Geen speelpleinwerking zonder animatoren. Ik ben trots op alle enthousiaste jongeren die zich inspannen om onze kinderen een fantastische speelzomer te bezorgen! Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

Speelpleinwerking Wasper is al jaren dé plek voor Kortrijkse kinderen om zich een hele zomer lang uit te leven. Deze zomer is er in juli 3 weken en in augustus 4 weken werking. Dit jaar is er extra aanbod met elke dinsdag een speciale activiteit: een graffiti-workshop met De Stroate, een knutselworkshop of een uitdagingenspel, op de laatste werkingsdag in augustus staat een uitstap naar Bellewaerde gepland.

Naast de stedelijke speelpleinwerking Wasper zijn er in Kortrijk nog private werkingen actief die kunnen rekenen op de inzet van vele animatoren: speelpleinwerkingen Rodenburg en Baobab in Marke, Kinderland in Kortrijk en Fladder in Rollegem. Ook de stedelijke vzw Ajko werkt met animatoren, 35 in totaal waarvan er dagelijks gemiddeld 15 aan de slag zijn.

Alle info over natuurlijk speeldomein De Warande en de speelpleinwerking Wasper vind je via kortrijk.be/wasper . Inschrijven voor de komende vakantieweken is nog steeds mogelijk.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL