Tweede editie Kortrijk Art Weekend verenigt hedendaagse kunst in Kortrijk

Save the date: 26 en 27 oktober 2024

Kortrijk Art verenigt sinds vorig jaar meer dan 20 organisaties die beeldende kunst programmeren en tonen in Kortrijk. Het Kortrijk Art weekend in oktober 2023 was het eerste grote wapenfeit en presenteerde de Kortrijkse levendige hedendaagse kunstscene, variërend van musea, galeries en kunstencentra tot artist-in-residencies, projectruimtes, jonge en opkomende initiatieven en pop-up tentoonstellingen. Het weekend was een schot in de roos en een tweede editie kan dan ook niet op zich laten wachten.

 

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober vindt de tweede editie van Kortrijk Art Weekend plaats. De tweedaagse kunstmanifestatie creëert een momentum met extra aandacht voor hedendaagse kunst in Kortrijk, met deelname van hedendaagse kunstgaleries, kunstruimtes en musea - en een levendige pool van aankomende kunstinitiatieven en pop-up tentoonstellingsruimten. Er zijn aangepaste openingsuren en extra activiteiten, zoals speciale tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en performances.

 

Alle deelnemende organisaties zijn het hele weekend open en delen dezelfde openingsuren:

- Donderdag 24 oktober, vernissage in Art Church Rochus

- Zaterdag 26 oktober, van 10u tot 18u

- Zondag 27 oktober, van 10u tot 18u

De openingsuren vallen samen met deze van het WONDER Creativity Festival.

Kortrijk Art Weekend is een ware culturele bazooka. Ik ben ontzettend blij dat ik alle verenigingen die beeldende kunst brengen, kon verenigen onder dezelfde vlag. Dit weekend is een krachtig momentum dat veel mensen naar unieke plekjes in onze stad trekt. We merken nu al dat jonge mensen Kortrijk boven Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven beginnen te verkiezen. Dit komt omdat we naast een betaalbaar woonaanbod ook een indrukwekkende culturele scène bieden. Axel Ronse, schepen van Cultuur
Na een zomerprogramma met voor elk wat wils, volgt er ook een gevuld najaar in Kortrijk. Een dat in teken staat van kunst, cultuur en creativiteit. Liefhebbers komen ogen te kort. Er is de Triënnale op meer dan 20 plaatsen in de stad, Wonder Creativity Festival met 40 expo’s en installaties op 20 locaties en voor de tweede keer ook Kortrijk Art Weekend, dat samenvalt met Wonder en dat vorig jaar een succes was. Deze evenementen samen zullen tienduizenden bezoekers naar Kortrijk lokken en hen laten ontdekken waarom we een UNESCO Creative City zijn. Ruth Vandenberghe, eerste schepen bevoegd voor Stadsmarketing en Toerisme

Intussen kan je op de website www.kortrijkart.be of www.kortrijkartweekend.be nog steeds het hele jaar door alle lopende tentoonstellingen en kunstmanifestaties in de stad terugvinden. Je vindt er alle informatie over wat er op de dag van jouw bezoek in Kortrijk aan beeldende kunst te zien en te beleven is. Sinds kort kan je op de kaart ook een selectie zien van kunst in de publieke ruimte. 

 

Meer info

Dieter Van Caneghem, dieter.van.caneghem@gmail.com , +32472767597

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL