Zomers buiten spelen in Heule: spelaanbod voor jong en oud bij lokale horeca en handel

Kortrijk is een kindvriendelijke stad en trekt dit door tot alle hoeken van de stad en deelgemeenten tot in de wijken. Het zomerspeelplein op de Grote Markt is het boegbeeld van hoe de stad meer speelruimte bijmaakt. Ondertussen zijn er al meer dan 100 speelzones. De zomerspeelpleinen in de deelgemeenten zijn daar onderdeel van. In Heule wordt dat op een unieke manier ingevuld. Sinds 1 juli kunnen gezinnen met kinderen terecht bij verschillende horecazaken en handelaars in Heule. Daar staan mooie speelmaterialen klaar om een zomerse dag op het terras te beleven terwijl de kinderen doen wat ze het liefst doen: spelen.

De aanpak is een win-win. De stad investeert verder in kwaliteitsvolle speelmogelijkheden, de Heulse horecazaken en handelaars hebben een extra troef in handen om hun bezoekers een mooi aanbod te kunnen bieden. Nemen deel aan het initiatief: Café Dudu (Heuleplaats), café Den Hert (Heuleplaats), brunchbar en tearoom De Koekedoze (Gullegemsestraat), restaurant Hula (Wittestraat) en chocolade- en ijsmaker Lucardi (Bozestraat). Ook De Parkiet, het uitleenpunt voor spelmateriaal in de gloriëtte van Heulepark stapt mee in het initiatief. Daar kunnen kinderen knutselen, leren rijden met een eenwieler, kleuters kunnen samen fietsen door het park, ...

De doelstelling van deze legislatuur is om in een straal van 400 meter van elke woonplaats van een kind kwaliteitsvolle speelruimte te voorzien. Door bijna 40 extra nieuwe en gerenoveerde speelzones deze legislatuur, slaagt de stad in zijn opzet, waardoor er nu op meer dan 100 locaties in de stad en deelgemeenten speelzones zijn. Ook in Heule werd er stevig geïnvesteerd.

De vraag bleef hoe Heule, net zoals de andere deelgemeenten, kon genieten van een zomerspeelplein. Heule is een bruisende deelgemeente. Heuleplaats en de omliggende locaties worden immers vaak gebruikt voor activiteiten en evenementen, denk maar aan de aankomende Tinekesfeesten. Daarom wordt geopteerd om geen vaste locatie in te nemen, maar om in te zetten op een aanbod van speelmateriaal bij horeca en handel. Het spelmateriaal is er voor jong en oud. Zo zijn er bijvoorbeeld reuzespelen zoals vier op een rij, jenga, dammen en mikado, een reuzenbal, zomerski's, een kubbspel, ... Voor de aankoop investeert de stad 3.140 euro, de materialen werden aangekocht bij Materiaalmagazijn, onderdeel van de netwerkorganisatie Goe Gespeeld, en Creatool, een lokale maker van spelbouwpakketten.

Alle info over het initiatief Zomers buiten spelen in Heule vind je terug op de website van JC Tranzit.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL