Nieuwe locatie voor buurthuis Venning

Er is een nieuwe locatie gevonden voor het buurthuis in De Venning. De huidige locatie in de Damastweverstraat kon niet weerhouden worden door het aflopen van de huur van het gebouw van de oude Deelfabriek.

Buurthuis Venning (c) Kortrijk
  • jpeg
Buurthuis Venning (c) Kortrijk

Er waren reeds oplossingen in de maak om de zomer te overbruggen, maar er is snel een alternatief gevonden dankzij een samenwerking tussen het buurtwerk van Kortrijk en de eigenaar van de Karting. Het oude gebouw van Sintoplan aan de Spinnerijkaai - op 200 meter van de Damastweverstraat - beschikt over twee lokalen van ongeveer 60m² met eigen sanitair. Er kan reeds deze week worden verhuisd. In samenwerking met de leerwerkplaats van OCMW Kortrijk wordt er in een opfrisbeurt voorzien in de loop van de zomer.

Er was aanvankelijk geen pasklare oplossing voor het informele buurthuis in de Venning maar we zijn actief blijven zoeken. Er werden verschillende pistes onderzocht, door contact met de Karting kwam de eigenaar plots met het aanbod om twee ruimtes in de oude gebouwen Sintoplan te huren. Een aanbod waar we graag op ingaan en waar de eigenaar dankbaar voor zijn. Vanaf 1 juli kunnen hier de ontmoetingen, koffieklets, soepmaaltijden van de buurtbewoners doorgaan. Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL