Kortrijkse atleten Special Olympics trots op hun prestaties

De 40ste editie van de Special Olympics Nationale Spelen vonden plaats in La Louvière van 8 tot 11 mei 2024. Ruim 3.000 atleten namen deel in 20 sporten en een gezondheidsprogramma met 8 disciplines. Een Kortrijkse delegatie van 166 atleten en begeleiders was op de afspraak en behaalde mooie resultaten.

Huldiging (c) Tony Decruyenaere
  • JPG
Huldiging (c) Tony Decruyenaere

Op 8 mei gingen de competities van start onder een stralende zon. 3.400 atleten namen deel waaronder ​in totaal 166 atleten uit 7 verschillende Kortrijkse clubs, scholen of instellingen. Bij de scholen tekende De Hoge Kouter present, voor de Kortrijkse clubs met een G-sportwerking waren Boas, Balti Netbal en G-Spurs basket aanwezig. Bij de instellingen was er een vertegenwoordiging van atleten uit De Branding, De Nisse en Ubuntu.

Unieke belevenis

Meer dan 8.000 mensen verzamelden op de Grote Markt van La Louvière om de openingsceremonie bij te wonen, een unieke belevenis voor de Kortrijkse delegatie. Hoogtepunt was de aanwezigheid van Koning Filip en Marjorie Carpréaux, voormalig Belgian Cat. Het was laatstgenoemde die Valentin Dal Ben, Special Olympics-atleet, vergezelde om de 'Vlam van de Hoop' officieel te ontsteken. De volgende dagen konden de atleten in de vele sportdisciplines hun beste beentje voorzetten. De Kortrijkse atletengroep behaalde met hun begeleiders 13 gouden medailles, 12 zilveren medailles en 16 bronzen medailles. Ook werd 2x de fairplay-beker gewonnen.

In 2025 ontvangt Kortrijk Special Olympics

Bij de eindceremonie in La Louvière kregen schepen van Sport Wouter Allijns en de Kortrijkse Special Olympics-atlete Alice Devooght de vlam overhandigd aangezien de volgende 41ste editie in 2025 in Kortrijk zal plaatsvinden (van 28 mei t.e.m. 31 mei 2025). Nu al zijn de voorbereidingen gestart voor dit prestigieus event.

Sponsorevent

Stad Kortrijk streeft ernaar om regionale partners te betrekken bij deze Nationale Spelen. Schrijf je in voor het sponsorevent vóór 21 juni in Barco. Kan je niet aanwezig zijn op het sponsorevent? Dan kan je steeds informeren over de mogelijkheden via kortrijk2025@specialolympics.be . Inschrijven kan via Sponsorevenement Special Olympics | Kortrijk .

Het was een ongelooflijke ervaring om aanwezig te kunnen zijn op dit sportieve feest waar zoveel blije gezichten de waarde van 'samen sporten' nog eens duidelijk maakten. In Kortrijk krijgt G-sport al mooie impulsen en is de waardering voor de vele sportclubs, scholen en instellingen die hieraan meewerken heel groot. In 2025 zullen we er een onvergetelijk feest van maken.        Wouter Allijns, schepen van Sport
WhatsApp Image 2024-06-10 at 15.13.27.jpeg
  • jpeg


Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL