Zomers spelen in Kortrijk: vernieuwde speelzones Stadsgroen Marionetten en Van Raemdonckpark, nieuw zomerspeelplein in Marke

Zoals elk jaar zet de stad in op het opwaarderen van verschillende speelzones. Zo kregen de speelzones in het Stadsgroen Marionetten en het Van Raemdonckpark een opfrisbeurt. Er komt ook voor het derde jaar op rij een zomerspeelplein in Marke.

Elk jaar zorgen we voor een opfrissing van verschillende speelzones. Dat proberen we steeds dicht voor de zomer te doen. Zo hebben Kortrijkse kinderen die hun zomer in de stad doorbrengen een aantal vernieuwde mooie, veilige plekken om te ravotten. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

Vernieuwd speelbos met focus op jonge kinderen in Stadsgroen Marionetten

Aan de rand van Stadsgroen Marionetten, tussen de Pontforthoeve en het Don Boscocollege, werd tien jaar geleden een stuk braakliggend terrein ontwikkeld tot een speelbos. Samen met de kinderen werd dan gekozen voor een grote speelheuvel, de beek werd bespeelbaar gemaakt en er werden verschillende natuurlijke obstakels aangelegd als speelparcours. In het speelbos mogen kinderen ook kampen bouwen.

Nu is het speelbos aantrekkelijker gemaakt voor gezinnen met jonge kinderen. De nieuwe water- en zandspeelplaats vormt samen met de picknickbanken een aangename, veilige plaats om te spelen. Kinderen kunnen water pompen, moddertaarten maken in het keukentje en blaadjes of insecten bestuderen onder de loep. Hier start ook de zoektocht naar de Doerakies. Dit zijn de kleine wezens die hier in het speelbos wonen en zich goed kunnen verstoppen. Via de QR-codes doorheen het speelbos wordt er geleerd over hoe deze wezens leven. De stad investeerde 30.000 euro voor alle nieuwe speelelementen en de waterpomp, grondwerken inclusief.

Tijdens Kortrijk Congé staan bovendien enkele extra animaties gepland: Op zaterdag 20 juli opent Bar Anna, een zonnig zomerterras vlakbij het waterspeelplein. Je kan er gezellig verpozen bij een hapje en drankje terwijl de kinderen het nieuwe speelplein ontdekken. De Olympische Spelen volg je op een groot scherm. Op donderdag 15 augustus is er een afsluitende lokale zomermarkt in samenwerking met Krtrk Bazaar. Je zal er naast lokale versproducten ook handmade ontwerpen vinden, onder muzikale begeleiding van plaatselijke dj's.

Vernieuwde speelzone in het Gebroeders Van Raemdonckpark

In het Gebroeders Van Raemdonckpark was de speelzone na 10 jaar bespeeld te zijn dringend aan vernieuwing toe. Het zandspeelplatform is volledig vernieuwd, gecheckt op veiligheid en met vers zand voorzien. Ook de koninginneschommel is opgeknapt en speelklaar voor de toekomst, net als de speelelementen in het parcours van de avontuurlijk zandzone. Hiervoor investeerde de stad 15.000 euro.

Derde jaar op rij zomerspeelplein voor de Markse kinderen

Voor het derde jaar op rij heeft Marke zijn eigen zomerspeelplein. Het OC Marke bestaat dit jaar 50 jaar. Om het OC letterlijk in de kijker te zetten, bouwden de Markse kinderen samen met de organisatie Circus Remenos een grote vuurtoren. De vuurtoren is een houtconstructie geschilderd in de stadkleuren. De kinderen kunnen er op klimmen, zich in verstoppen en er is een glijbaan. De stad investeerde 1.500 euro. De vuurtoren heeft de hele zomer zijn plaats naast het OC.

Er komt ook opnieuw een zomerspeelplein op de Grote Markt in Kortrijk. Meer info volgt.

Alle info en een handig overzicht van alle speelruimte in Kortrijk en deelgemeenten vind je via de website van Jeugdcentrum Tranzit. De speelkaart is gratis op te halen in alle openbare stadsgebouwen.

EXTRA VOOR PERS

Op donderdag 30 mei om 14.30 uur wordt het speelbos aan de rand van Stadsgroen Marionetten feestelijk geopend, samen met de kinderen van de tweede en derde kleuterklas van de Don Bosco Basisschool Kinderland. Welkom in de Pontforthoeve, Sint-Anna.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL