Het winnende project van de eerste editie van het burgerbudget Het Bosselke is afgewerkt

Siska Buysschaert, Luc Colman, Mickel Schepens en Olivier Tombeur dienden hun idee in tijdens de eerste editie van het burgerbudget en waren daarmee één van de acht winnaars. In mei 2022 ontvingen zij het hoogste bedrag van € 28.750. Ongeveer twee jaar werkten ze gefaseerd hun idee verder uit.

Het Bosselke is een verborgen stukje bos aan de achterkant van het ontmoetingscentrum in Rollegem. Dit bosje, dat al gebruikt werd door jeugd en spelende kinderen, is nu ingericht als "chill"-plaats, ontmoetingsplaats, speelzone of buitenklas. Het vormt ook de perfecte rustplaats vlakbij de vernieuwde fietsdoorsteek langs de Kindervriend. Die fietsdoorsteek zal tegen het bouwverlof afgewerkt zijn.

Samenwerkingsverband

De leerlingen van het PTI maakten de ontwerpen en maquettes. De projectindieners en de lokale gemeenschap kozen hieruit verschillende ontwerpen. In samenwerking met het Jongerenatelier werd de meest praktische uitvoeringswijze onderzocht. Dit resulteerde in een picknickbank, een lange S-vormige bank, een speeltoestel met hangmat en een buitenarena. Bovendien werd erop toegezien dat de picknicktafel en de arena toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens.

Het Bosselke is het sluitstuk van de eerste editie van het Burgerbudget. De vrijwilligers kregen een budget van € 28.750 ter beschikking om deze unieke plek in Rollegem te realiseren. Een voormalige plek zonder een echte identiteit is nu een ontmoetingsplaats geworden. Niet alleen voor de Rollegemnaren maar ook op maat voor gebruik van de school en De Kindervriend.  Ruth Vandenberghe, schepen van burgerparticipatie
Dit project toont aan dat vrijwilligers van goudwaarde zijn. Samen creëerden ze deze nieuwe ontmoetingsplek in de mooie deelgemeente Rollegem. Ook voor de werking van het ontmoetingscentrum geeft deze realisatie extra kansen.  Wouter Allijns, schepen van deelgemeenten

Dit fotomoment is ook een uitnodiging voor alle Rollegemnaren. Op zondag 26 mei kunnen ze kennis maken met Het Bosselke. Vanaf 11 uur is iedereen welkom.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL