Food Fest Talloor belooft een hoogdag te worden voor foodies die houden van muziek

Wat hebben John Lennon, Whitney Houston, Amy Winehouse, Ed Sheeran en Bob Marley met elkaar gemeen? Ze zijn alle 5 headliner op het gloednieuwe, culinaire festival Talloor dat op 16 juni plaatsvindt in Bolwerk. Niet enkel hun muziek zal de show stelen, vooral hun culinaire voorkeuren beloven de bezoeker een smakelijke ontdekkingstocht.

Kortrijk loopt over van het culinair talent. En dan denken we niet alleen aan de gevestigde waarden zoals Table d'Amis, Rebelle of het Vliegend Tapijt. Naast deze en vele andere toppers zijn er nog heel wat andere Kortrijkse zaken van vaak jonge ondernemers die zich proberen te onderscheiden met een creatief concept dat beleving en kwaliteit centraal plaatst aan een schappelijke prijs. Gaande van street food, sharing-concepten tot fijne ontbijtadressen. Waar gastronomische toppers het meest in het oog springen, zijn het die andere creatieve concepten die voor de extra beleving in de binnenstad zorgen op culinair vlak. Het diverse aanbod zorgt ervoor dat iedereen wel zijn goesting vindt in onze stad. En die diversiteit en dat jong talent willen we dan ook graag in de spotlights zetten. Enter Talloor!

4 Kortrijkse chefs zijn de echte sterren van Talloor

16 juni organiseert Stad Kortrijk in samenwerking met vier talentvolle Kortrijkse chefs voor het eerst het culinair festival Talloor. Deze 4 chefs staan één voor één achter het fornuis van een jonge, trendy en vooral smakelijke zaak. Doen mee: Marie Pieters (Pauline), Thijs Gelaude (Cotton Kitchen), Charlotte Vanfleteren (Parazaar) en Maryam Marvani (Spicy Lemon). Elke chef zal tijdens Talloor een gerecht presenteren aan de bezoeker dat geïnspireerd is op het favoriete gerecht van een bekende internationale artiest. Wie die artiesten zijn kon je hierboven al lezen, maar kan je ook afleiden uit het campagnebeeld wat er op het menu zal staan?

Vier unieke, muzikale gerechten dus die elke bezoeker zullen verrassen. Na het eten gaan we verder op de ingeslagen weg, want dan treedt een coverband op die muziek zal brengen van de bekende internationale artiesten die de line-up sieren van de eerste editie van Talloor. Daarna neemt de DJ het over om er nog een gezellige en gezapige zondag van te maken in de prachtige tuin van Bolwerk. Tickets kosten € 40. Hiervoor krijg je een signature Talloor cocktail bij aankomst in samenwerking met Nude, 4 verrassende en heerlijke gerechten en een gezellige, muzikale namiddag in één van Kortrijks mooiste plekjes. Er is een vegetarisch alternatief mogelijk. Tickets zijn beperkt in aantal, we kunnen slechts 250 man toelaten op de site. Wees er dus snel bij!

Talloor (c) Kortrijk
  • jpg
Talloor (c) Kortrijk
  • jpg
Talloor (c) Kortrijk
  • jpg
Talloor (c) Kortrijk
  • jpg
Talloor (c) Kortrijk
  • jpeg
Talloor (c) Kortrijk
  • jpeg

Talloor verwelkomt met plezier ook de kleinsten onder ons

Talloor heeft niet enkel voor volwassenen heel wat lekkers te bieden, ook kinderen komen er aan hun trekken. De jongens van Boit Pizza zullen er met hun Vonken buitenovens (Kortrijkse makelij) heerlijke pizza's maken Napoli style. Na de pizza worden ze getrakteerd op een heerlijk ijsje van de dames van Crèmeux. De Bolwerktuin staat voor hen klaar om er een ganse namiddag in te ravotten, Bolwerk speelmateriaal incluis. Een kinderticket kost € 15, daarin zit een drankje naar keuze, 4 heerlijke stukken pizza, een ijsje en een avontuurlijke speelnamiddag. Ook de volwassenen kunnen later op de dag terecht (tegen betaling) bij Crèmeux en Boit voor een goestje.

Met Talloor lanceren we een nieuw stadsevent dat het Kortrijks DNA volledig in zich heeft, een uniek event met een rebels kantje dat anders is dan alle andere culinaire events. Heerlijk eten van lokale chefs gecombineerd met een muzikale namiddag in de sfeervolle tuin van Bolwerk. Een garantie op een zalige zondag wat mij betreft. Met Talloor willen we de levendige, culinaire scene in Kortrijk in de spotlight zetten, in het bijzonder de deelnemende chef die dit stuk voor stuk belichamen. Kan jij raden wat er op het menu zal staan aan de hand van het campagnebeeld? Ruth Vandenberghe, eerste schepen bevoegd voor stadsmarketing

Voor tickets en alle praktische info kan je terecht op www.visitkortrijk.be/nl/talloor

Campagnebeeld Talloor (c) Kortrijk
  • png
Campagnebeeld Talloor (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL