Zorgeloos huren en verhuren via Kokon

Kokon wil een toegankelijke en solide huurmarkt creëren in Kortrijk. Dit doen ze door woningen te huren van eigenaars of investeerders en deze door te verhuren aan mensen die moeilijk een woning vinden op de private huurmarkt. Zorgeloos huren en verhuren is het motto van Kokon al sinds 2017, toen nog onder de naam Marktverhuurkantoor Kortrijk vzw. Het Marktverhuurkantoor heeft zich in de laatste zeven jaar ontwikkeld tot een vertrouwde schakel tussen huurders en verhuurders. Nu zal ze haar missie voortzetten onder de nieuwe naam Kokon.

Kokon (c) Kortrijk
  • jpeg
Kokon (c) Kortrijk
  • jpeg

Toegankelijke Kortrijkse huurmarkt

Kokon beheert momenteel meer dan 60 woningen, voornamelijk in het centrum van Kortrijk. Door woningen te huren van privé-eigenaars of investeerders en ze vervolgens te verhuren aan personen die anders moeilijk toegang hebben tot de private huurmarkt, draagt Kokon bij aan het bevorderen van een toegankelijke huurmarkt in Kortrijk. 

Kokon is geen sociale woonmaatschappij, maar streeft naar eerlijke marktconforme tarieven. Door middel van een objectief toewijssysteem krijgen alle potentiële huurders een gelijke kans. Ze worden op een chronologische wachtlijst geplaatst en krijgen op basis van hun voorkeuren en budget toegang tot een kwalitatieve woning.  

Volledige ontzorging 

Kokon zet in op volledige ontzorging. Voor eigenaars of investeerders garandeert Kokon daarom een langlopend huurcontract van negen jaar en stipte betaling van huurgeld, ook bij leegstand of als de onderhuurder niet betaalt. Bovendien wordt alles afgehandeld via een duidelijk en bereikbaar aanspreekpunt bij Kokon, die ook alle onderhoud en administratie opvolgt.

Kokon richt zich op zorgeloos verhuren aan jongeren en ouderen, maar ontlast ook heel sterk de verhuurders en net daar kan het een rol betekenen voor het uitbouwen van een sterke en solide huurmarkt in Kortrijk. Net hier maken we het verschil. Kokon kan als vliegwiel dienen om  investeerders (particulier of professioneel) te overtuigen om te investeren in onze huurmarkt. Wout Maddens, Schepen van Wonen

Kortrijk heeft de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd in het uitbreiden van het aanbod aan sociaal en betaalbaar wonen, en dit zal ook de komende jaren een prioriteit blijven. Betaalbaarheid en groei zijn belangrijke pijlers in het woonplan van de stad. Kokon speelt een cruciale rol bij het realiseren van deze doelstellingen. 

Verhuren via Kokon

Kokon streeft ernaar om het beheer van 100 woningen te realiseren. Om een nog groter aantal mensen van een kwalitatieve woning te voorzien, zoekt Kokon daarom steeds naar nieuwe eigenaars of investeerders die geïnteresseerd zijn in het verhuren van hun woning.  Als je een woning hebt die je ter beschikking wilt stellen, kun je vrijblijvend contact opnemen met Kokon.  Wout Maddens, Schepen van Wonen

Daarnaast treedt Kokon ook op als geconventioneerde verhuurorganisatie voor Stad Kortrijk. Private initiatiefnemers of verhuurders kunnen met deze subsidie van de Vlaamse Regering gemengde projecten realiseren en daarvoor een maandelijkse subsidie van de Vlaamse overheid krijgen. Budgethuurders kunnen deze woningen op hun beurt huren aan een verlaagde prijs. 

Meer informatie over Kokon: www.kortrijk.be/kokon  

MVK_2023.jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL