Mediawijze Week maakt 800 Kortrijkse leerlingen mediawijzer

Op maandag 22 april start de Mediawijze Week 2024. Openbare bibliotheek Kortrijk organiseert dit activiteitenprogramma al voor het negende jaar op rij. Alle Kortrijkse lagere, secundaire en deze keer zelfs kleuterscholen konden zich inschrijven.

 

De Mediawijze Week maakt deel uit van het aanbod van stadstraject Allemaal Digitaal. Stad Kortrijk zet hiermee breed in op e-inclusie, mediawijsheid en toegang tot de digitale wereld. Openbare bibliotheek Kortrijk is de trekker van dit jaarlijkse initiatief en kadert dit in haar aanbod onderwijsondersteuning.

Vanaf jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met de onmisbare digitale wereld van vandaag. Het is daarom van essentieel belang om hen van jongs af aan vertrouwd te maken met deze wereld, zodat ze de beschikbare tools op een positieve manier kunnen benutten. Daarom worden er diverse workshops georganiseerd, variërend van sessies over het herkennen van fake news tot het aanleren van programmeervaardigheden. Kelly Detavernier, schepen van onderwijs

Deze editie zullen zo’n 800 leerlingen deelnemen aan de workshops en activiteiten rond mediawijze thema’s als veilig op internet, zoekvaardigheden, media-creatie, coding, makersessies en media-opvoeding. In het volledige programma zie je als leerkracht welke opties voor jouw klas nog in aanmerking kunnen komen. Kinderen en jongeren die niet in Kortrijk naar school gaan of ook buiten de Mediawijze Week hun mediawijsheid willen verruimen, vinden vast hun gading tussen het vrijetijdsaanbod aan STEM-activiteiten.

De Mediawijze Week is dit jaar een samenwerking tussen openbare bibliotheek Kortrijk, Mediawijs, MaakBib, Mediaraven, Hogeschool VIVES, Quindo, LEGO Education Innovation Studio en de Creatieve STEM. Dit partnerschap maakt het mogelijk om het Mediawijze Week-programma gratis aan te bieden aan alle Kortrijkse scholen.

Mediawijze week (c) Kortrijk
  • JPG
Mediawijze week (c) Kortrijk
  • JPG
Mediawijze week (c) Kortrijk
  • JPG

Meer info

www.kortrijk.be/mediawijzeweek

contactpersoon: Jürgen Van Lerberghe, bibliotheek Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL