Kortrijks technologie- en innovatiefestival 'FTI by Hangar K' overtreft alle verwachtingen

Het innovatieve stadsfestival FTI by Hangar K, dat van 16 tot en met 21 maart plaatsvond, heeft alle verwachtingen overtroffen en een hoogtepunt bereikt in het showcasen van technologie en innovatie in Vlaanderen. Met een totaal van 20.150 bezoekers verdeeld over de verschillende evenementen heeft het festival duidelijk gemaakt dat Vlaanderen klaar is voor de toekomst.

Favicon for remes.wetransfer.com Download hier de aftermovie van FTI Kortrijk remes.wetransfer.com

Meer dan 20.000 bezoekers in Kortrijk

Op het Buda-eiland trokken de deelevents Unwrap Arena en FuturED maar liefst 13.000 bezoekers. De B2B-conferenties Learning Bytes Festival en FTR CONF verwelkomden samen 1.150 professionals, terwijl Club of the Future 6.000 mensen betoverde met een blik op het nachtleven van morgen. In totaal hebben 20.150 mensen in Kortrijk ervaren wat Vlaanderen te bieden heeft op het gebied van technologie en innovatie.

 

Als onderdeel van Flanders Technology & Innovation, een initiatief van de Vlaamse Regering, heeft FTI by Hangar K, samen met vijf andere Vlaamse steden, de toon gezet voor de toekomst. Met het thema ‘Wowed by Technology’ nam het Kortrijkse festival bezoekers mee in een wereld van recente ontwikkelingen, innovaties, en gaf het een kijkje in de mogelijkheden voor het leven, leren, en werken van morgen.

Het succes van FTI is voor een groot deel te danken aan een sterk staaltje Kortrijks ondernemerschap, met Hangar K als drijvende kracht. Jonge ondernemers en kennisinstellingen die samenwerken, iets spectaculairs creëren en vooral tonen. Duizenden bezoekers konden daardoor zien wat Kortrijk in zijn mars heeft op vlak van gaming, onderwijstechnologie en dansevents. De ambitie is om FTI een permanente plaats te geven in onze stad zodat we op regelmatige tijdstippen onze troeven opnieuw kunnen tonen. Vincent Van Quickenborne, burgemeester
Met meer dan 20.000 bezoekers was FTI een groot succes. Kortrijk zette zich op de kaart als innovatieve technologiestad van West-Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten. Internationale gasten van Estland tot de Verenigde Staten die naar de conferenties kwamen, waren onder de indruk van wat Kortrijk en Vlaanderen in petto hebben. Op naar de volgende editie! Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing

De rol van Hangar K in het Vlaamse ecosysteem

Hangar K heeft zich, als co-creatiehub en incubator, nadrukkelijk gepositioneerd in het hart van het Vlaamse ecosysteem voor innovatie. Het ondersteunt startups op hun pad naar succes en fungeert als een ontmoetingsplaats voor experts uit heel Vlaanderen. Voor FTI Kortrijk heeft Hangar K samen met Flanders Game Hub & EdTech Station, de kennisinstellingen Howest, KU Leuven Kulak en Hogeschool VIVES en een team van jonge ondernemers het festival naar een hoger niveau getild.

 

De eventproductie werd geleid door het team van Festor, met de marketing en branding uitgevoerd door het branding bureau Remes. Voor de creatie van Gen Z-gerichte content werd samengewerkt met Zoomers en Storything, terwijl Flanders Game Hub en EdTech Station zorgden voor een indrukwekkende Unwrap Arena en de succesvolle organisatie van FuturED en Learning Bytes Festival. Een groot deel van de inhoud van het festival is tot stand gekomen via het netwerk van Hangar K. Vrijwel iedereen die verbonden is aan Hangar K heeft op enige wijze bijgedragen aan dit project. Deze samenwerkingen duiden opnieuw de kracht van co-creatie en innovatie door middel van de inzet en het talent van start-ups binnen de community. 

 

Volgens Vincent Vanderbeck, CEO van Hangar K, heeft het festival de wildste dromen overtroffen en een nieuw perspectief geboden op de toekomst van leren, spelen en werken.

De Club of the Future, Unwrap Arena, FuturED, en onze conferenties hebben niet alleen vermaakt maar ook fundamentele vragen gesteld over de toekomstige koers van onze samenleving. Deze editie heeft duidelijk gemaakt dat we samen op weg zijn naar een innovatieve toekomst. Vincent Vanderbeck, CEO Hangar K
UNWRAP Arena-1 2.jpg
  • jpg
Unwrap Arena 2.jpg
  • jpg
Club of the future2 2.JPG
  • JPG
FTR CONF 3.jpg
  • jpg
FuturED2 2.jpg
  • jpg
FuturED3 2.jpg
  • jpg
FuturED 2.jpg
  • jpg
Club of the future 2.jpg
  • jpgBevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL