Groeningepark genomineerd voor Prijs Publieke Ruimte 2024!

Goed nieuws! Het Groeningepark, dat vorig jaar transformeerde van een grijze parking naar een groene oase in onze stad, is genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte 2024. Deze prestigieuze prijs beloont de beste realisaties in de openbare ruimte. Naast Kortrijk zijn ook Gent en Halle genomineerd. Kortrijk maakt bovendien ook kans op de publieksprijs. Stemmen voor de publieksprijs kan vanaf 24 maart! De winnaars van de Prijs Publieke Ruimte en de publieksprijs worden bekend gemaakt op 24 april 2024.

Groeningepark (c) Publieke Ruimte
  • png
Groeningepark (c) Publieke Ruimte
  • png
groeningepark_04_0.jpg
  • jpg

Tijdens het Congres Publieke Ruimte op 24 april 2024 in Antwerpen vindt de zeventiende uitreiking van de Prijs Publieke Ruimte plaats. Infopunt Publieke Ruimte, het Vlaamse kenniscentrum voor openbare ruimte, beloont daarmee de beste realisaties in de openbare ruimte. De vakjury nomineerde elk drie projecten in de categorieën ‘stedelijke projecten’ en ‘landelijke projecten’. In beide categorieën is een winnaar gekozen. De andere genomineerden voor de Prijs Publieke Ruimte 2024 in de categorie ‘stedelijke projecten’ zijn Gent (Cluster Steenakker) en Halle (Zenneterrassen). In de categorie 'landelijke projecten' zijn de Wandelboulevard Heldenplein in Londerzeel, de Groene Zeedijk in Middelkerke de Bankbeekstraat in Wevelgem genomineerd.

Stem mee voor de publieksprijs

De zes genomineerden maken ook nog kans op de Publieksprijs. Vanaf 24 maart tot 24 april kan het publiek stemmen voor hun favoriete project. Kortrijk roept haar inwoners dan ook op om massaal te stemmen voor het Groeningepark op de website Publieksprijs - Congres & Forum Publieke Ruimte.

Meer info: Groeningepark | Kortrijk Prijs Publieke Ruimte en Publieksprijs - Congres & Forum Publieke Ruimte

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL