Innovatief stadsfestival FTI neemt je mee naar de toekomst

Van zaterdag 16 tot en met donderdag 21 maart transformeert Kortrijk in dé hotspot van technologie en gaming tijdens het Flanders Technology and Innovation (FTI) festival. Dit zesdaagse spektakel, verspreid over meerdere locaties nodigt jong en oud uit om de toekomst te ervaren. Enkele blikvangers:

'The place to be' voor elke gamer

Ontdek de Vlaamse game-industrie in de permanente Game Expo van Unwrap Arena in de Budafabriek. Leer hoe gamedevelopers een serieuze en haalbare carrièrekeuze zijn, en ontdek de grenzen van gametechnologie. In de E-sports Showcase schitteren opkomende Vlaamse e-sportstalenten in competitief gamen. Ga terug in de tijd met de Retro Game Experience en ervaar de evolutie van gaming, van vroeger tot nu. Ontdek hoe deze branche zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Europese primeur: stap binnen in de school van de toekomst

FuturED in BK6 neemt je mee door de onbegrensde mogelijkheden van technologie en innovatie in het onderwijs & training van nu én van de toekomst. Leer bij aan de hand van boeiende virtual reality-ervaringen, ontdek het nieuwe leren van op afstand en dompel jezelf onder in interactieve installaties. Kortom, maak kennis met het onderwijs van de toekomst die niet zo veraf blijkt. Naast workshops en een educatieve expo ontdek je er ook de klas van de toekomst in een Pop-Up Classroom in De Paardenstallen.

Dans in de nachtclub van morgen

Stap binnen in de wereld van immersieve video-installaties en beleef een onvergetelijke clubervaring. Visuals omringen je overal waar je kijkt: op gevels, plafonds, balken, zijwanden ... creëren ze een visueel spektakel dat een extra dimensie toevoegt aan de muziek. Premium geluid en projecties zorgen samen voor een totaalervaring die zijn gelijke niet kent. Dansen met de ogen open, dat is de boodschap in de Club Of The Future op Landmarck!

Programma:

Zaterdag 16/3

21-23u: Jeroen Delodder

23-1u: Amber Broos

1-3u: Yves Deruyter

Woensdag 20/3

20-20.45u: Niels Orens

21-23u: Max Cooper

23-24u: Brecht D

Donderdag 21/3

21-22.15u: Goose

23-1u: Nadiem Shah

Wie nog geen tickets heeft, moet snel zijn. De betalende evenementen zijn bijna uitverkocht. We verwachten 15.000 bezoekers, waaronder 2000 leerlingen en meer dan 6000 party animals.   Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing
Inspirerende conferenties, interactieve workshops, leerrijke activiteiten en drie onvergetelijke feestjes... Kortrijk is klaar voor het grootste technologiespektakel van het jaar.   Vincent Van Quickenborne, burgemeester

Meer info

Het volledige programma vind je op www.ftikortrijk.be   

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL