Paasfoor verwelkomt twee nieuwkomers, ook LAGO-actie komt terug

Vanaf donderdag 28 maart tot en met zondag 14 april genieten tienduizenden bezoekers weer van de Paasfoor in Kortrijk. 131 attracties palmen opnieuw de stad in, waarvan 52 op Kortrijk Weide en 22 op de nieuwe locatie: Parking 4 van Howest. Nog nieuw dit jaar is dat er voor het eerst een “meter van de Paasfoor” is.

Feestelijke opening met vuurwerk aan de Broeltorens

De Paasfoor start op Witte Donderdag met een plechtige opening op de pui van het stadhuis in Kortrijk. Net zoals vorig jaar is dit officiële gedeelte ook toegankelijk voor het brede publiek. Belleman Stephan Vandemaele en de paasfoorprinsjes en -prinsesjes verklaren de kermis om 14.30 uur voor geopend. Nieuw dit jaar is dat er voor het eerst een “Meter van de Paasfoor” is. Zij luistert naar de naam Julie Vermeire. Zij zal vanaf nu de rol van ambassadrice van de Paasfoor op zich nemen. ’s Avonds om 20.30 uur volgt op de Verlaagde Leieboorden een optreden van Aaron Blommaert. Het optreden wordt meteen daarna gevolgd door een vuurwerkshow.

131 attracties, waarvan 22 op de nieuwe locatie

Door de werkzaamheden in het centrum van de stad moest de Paasfoor noodgedwongen op zoek naar nieuwe locaties om de attracties te plaatsen. De Paasfoor telt dit jaar maar liefst 131 foorkramen. Dit jaar stranden niet minder dan 52 attracties op het Nelson Mandelaplein op Kortrijk Weide, waaronder twee nieuwe attracties: Toxic en Heroes Tower. De andere foorpleinen zijn de Grote Markt, de Graanmarkt, het Schouwburgplein en Parking 4 van Howest. Op Parking 4, de nieuwe locatie, zullen 22 foorkramen staan, waaronder de publiekstrekkers Polyp en Deca Dance.

 

Wie met de wagen komt, kan terecht op de randparking P+R Expo of P+B Wembley. In het centrum kunnen de bezoekers hun wagen kwijt in de ondergrondse parkeergarages P Station, P Schouwburgplein, P Veemarkt en P Houtmarkt. Meer info op www.kortrijk.be/parko. Alle pleinen zijn uiteraard zeer gemakkelijk bereikbaar te voet en met de fiets.

Korting voor zwemmers

De LAGO-actie bleek vorig jaar een schot in de roos. Er werden afspraken gemaakt tussen de stad en LAGO om deze actie te herhalen. Meer zelfs, de actie breidt uit naar Parking 4 van Howest. Op die manier promoten we zowel een komst naar het LAGO-zwembad als het nieuwe plein op de Paasfoor. Aan de formule verandert niets. Wie gaat zwemmen in het zwemparadijs bij LAGO zal kunnen genieten van voordelen en kortingen bij de attracties op beide pleinen. Zwembad LAGO Kortrijk Weide blijft bereikbaar en parkeren kan gemakkelijk in de Graaf Karel de Goedelaan, op parking 3 van Howest. Tijdens de vakantie wordt deze straat voorbehouden voor de bezoekers van het zwembad.

Prikkelarme dag en andere actiedagen

Ook dit jaar heeft de Paasfoor opnieuw heel wat te bieden wat animatie betreft. De allerkleinsten kunnen op woensdag 3 en woensdag 10 april op de kermispleinen hun favoriete tekenfilmfiguren ontmoeten. Je laten schminken door grimeartiesten kan op elke zaterdag tijdens de Paasfoor. Op maandag 8 april is er de prikkelarme dag voor mensen met epilepsie of hooggevoeligheid. De foorkramers zetten tussen 14 uur en 17 uur de muziek stiller en dimmen felle lichten. Op donderdag 11 april is er nog de Seniorendag. Voor de rusthuisbewoners van Groot-Kortrijk zijn er dan gratis oliebollen.

 

Tot slot is er weer een kortingstarief met de UiTPAS. Er zijn jetons verkrijgbaar aan 1 euro per stuk voor de draaimolens, botsauto’s, achtbanen of doolhoven. Op zondag 14 april, de laatste dag van de Paasfoor, is er traditiegetrouw de Verminderde Prijsdag.

Maandagmarkt verhuist

Omdat de Paasfoor onder andere de Grote Markt en het Schouwburgplein inneemt, verhuist de maandagmarkt op 1, 8 en 15 april tijdelijk naar de omgeving van de Veemarkt.

Jong en oud uit de ganse streek kijkt nu al reikhalzend uit om af te zakken naar onze stad. Over minder dan 10 dagen is het alweer zover: 18 dagen lang is het centrum van Kortrijk opnieuw het grootste en gezelligste pretpark van het land! 131 attracties waarvan 22 op het nieuwe foorplein parking 4 van Howest, vlakbij het Nelson Mandelaplein. We trappen de Paasfoor traditiegetrouw af op Witte Donderdag (28 maart) met een optreden van Aaron Blommaert en een stevige vuurwerkshow. Wouter Allijns, schepen van Economie
Gezinnen die een volledige dag vakantie willen beleven, kunnen na het zwemplezier met korting de foor bezoeken. Het zwemparadijs blijft vlot toegankelijk en er zullen veel leuke activiteiten te beleven zijn. Elewin Werbrouck, centrummanager LAGO Kortrijk

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL