Beleef het openingsweekend van de koers vanop de eerste rij met de start van Kuurne-Brussel-Kuurne in Kortrijk

De koerskoorts stijgt stevig nu het openingsweekend voor de deur staat. Maak de start van openingsklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne mee vanop de Kortrijkse Grote Markt.

De finale van Kuurne-Brussel-Kuurne door het centrum van Kortrijk brengt al meer dan 10 jaar veel wielerliefhebbers op de been in het centrum van de stad. Dit jaar wordt er een serieuze schep bovenop gedaan met de start van Kuurne-Brussel-Kuurne die voor het eerst in de geschiedenis van de koers plaatsvindt in Kortrijk.

De organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne ziet graag de start van de koers landen in stad Kortrijk met het oog op de toekomst. Om een breder publiek te bereiken en een grotere uitstraling te bekomen, moest er iets veranderen aan het startgebeuren van de wedstrijd. De nieuwe startplaats moet het mogelijk maken om een sterkere VIP-werking te organiseren, op termijn een internationale dameskoers toe te voegen aan het programma en meer beleving te creëren rond het startgebeuren voor wielerliefhebbers.

Goed gevuld programma op de Grote Markt

Komende zondag rond 9 uur zullen de ploegbussen toekomen aan parking Broel, Dam en Broelkaai. Net zoals in Kuurne op de Brugsesteenweg zijn de ploegbussen en de renners niet off limits voor het grote publiek. Dat maakt van het startgebeuren in Kortrijk de perfecte kans om een handtekening of selfie te verzamelen van je favoriete renner(s). Om 10.30 uur start de presentatie van de ploegen en renners op de Grote Markt met Sporza wielercommentator Karl Vannieuwkerke die voor het eerst in zijn carrière Wout van Aert mag verwelkomen in Kuurne-Brussel-Kuurne. Na het officiële startschot om 12.05 uur spelen lokale legendes Turbo Alive Band op de Grote Markt van 12.15 tot 13.30 uur. Kort daarna is de eerste passage aan de Grote Markt van de juniores voorzien om 14.20 uur. De profs zullen voorbij zoeven rond 16.15 uur waarna de koers de laatste kilometers ingaat richting Kuurne.

Ze zin doa were! Het openingsweekend van de koers staat voor de deur. We schrijven dit weekend tweemaal geschiedenis met voor het eerst de start van Kuurne-Brussel-Kuurne in Kortrijk. Wout van Aert wilde hier absoluut bij aanwezig zijn en rijdt dus voor het eerst Kuurne. Koersliefhebbers van over het hele land zijn welkom vanaf 9 uur en kunnen dan op jacht naar een selfie of handtekening van hun favoriete coureur waarna ze de ploegpresentatie kunnen volgen op onze Grote Markt. Wouter Allijns - schepen van sport 
Kortrijk wil de beste stad van Vlaanderen worden alsook de fietsstad bij uitstek. Kom zondag met de fiets naar Kortrijk, plaats hem op de speciale fietsparking op het Schouwburgplein en ontvang een ticket voor een gratis drankje en hapje op de stand van KBK op de Grote Markt. Iedereen van harte welkom. Na de start een gratis optreden van de Turbo Alive band. We maken er een echt wielerfeest van !! Geert Penez - voorzitter Kuurne-Brussel-Kuurne
opstelling grote markt.jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL