Kortrijk bedankt vrijwilligers tijdens de Week van de Vrijwilliger

Van 2 tot en met 10 maart vieren we de Week van de Vrijwilliger. Tijdens deze week willen we vrijwilligers in de kijker zetten en bedanken voor hun onmisbare inzet. Elke dag van de Week van de Vrijwilliger wordt een getuigenis van een Kortrijkse vrijwilliger op de sociale media van de stad geplaatst. En op vrijdag 8 maart zijn de meer dan 1.000 vrijwilligers die helpen bij de stad uitgenodigd om samen feest te vieren op het Vrijwilligersfestival.

De Week van de Vrijwilliger is een Vlaams initiatief bedoeld om het belang van vrijwilligerswerk te onderstrepen, mensen aan te moedigen om aan vrijwilligerswerk te doen en natuurlijk om vrijwilligers in de bloemetjes zetten. Thema dit jaar is: “Vrijwilligerswerk is een ontdekkingsreis”. De tocht door vrijwilligersland is een groot avontuur, gevuld met ontmoetingen en ervaringen, verschillende sectoren en organisaties, én schatten van vrijwilligers. Vrijwilligerswerk is dus een echte ontdekkingsreis. 

Schepen van vrijwilligers Wouter Allijns hielp maandagochtend mee met vrijwilligers van de stad. (c) Kortrijk
  • jpg
Schepen van vrijwilligers Wouter Allijns hielp maandagochtend mee met vrijwilligers van de stad. (c) Kortrijk

Elke dag een vrijwilliger in de kijker op sociale media

Stad Kortrijk kan in haar dagelijkse werking rekenen op de hulp van 1.090 vrijwilligers. De vrijwilligers zorgen o.a. voor onthaal in het stadhuis, ze helpen bij maaltijden in de woonzorgcentra, bemannen de cafetaria in het wijkcentrum, bedelen de wijkkranten, gidsen, zijn digihelpers, begeleiden buurtcompostering als compostmeesters en zoveel meer. Tijdens de Week van de Vrijwilliger zetten we elke dag een Kortrijkse vrijwilliger in de kijker met een video op onze sociale media.

Vrijwilligers

Vrijwilligersfestival op vrijdag 8 maart

Alle vrijwilligers die helpen bij de stad kregen een uitnodiging in de bus voor het Vrijwilligersfestival. Het jaarlijkse grote bedankingsmoment is de ideale gelegenheid voor de vrijwilligers om samen met honderden andere vrijwilligers van hun eigen of een ander team samen te komen. Het feest vindt dit jaar plaats op vrijdag 8 maart in OC Aalbeke.

Goesting in Vrijwilligerswerk?

Ook zin in vrijwilligerswerk in Kortrijk? Surf dan naar de website kortrijk.be/vrijwilligerswerk. Je vindt er niet alleen vrijwilligerswerk bij de stad, maar ook vacatures van Kortrijkse verenigingen die gepost zijn op de website van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligers. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, sport, welzijn of natuurbehoud, er is altijd een vacature die past bij jouw interesses en vaardigheden. Zo is het museum Abby dat binnenkort de deuren opent op zoek naar vrijwilligers. Daarvoor organiseert het deze maand enkele infosessies: www.abbykortrijk.be/opencall.

Meer dan 1.000 vrijwilligers zetten zich in voor Kortrijk en de Kortrijkzanen. Dat is gewoon fantastisch. Ze hebben een grote impact op het leven van heel veel mensen. Zonder vrijwilligers zou onze dienstverlening niet kunnen zijn wat ze vandaag is. En dat beseffen we. Daarom hebben we dit jaar het budget voor het vrijwilligersbeleid omhooggetrokken met 30.000 euro per jaar. Om onze vrijwilligers nog beter te kunnen ondersteunen en bedanken, zoals tijdens tijdens deze Week van de Vrijwilliger. Onze vrijwilligers zijn de sterren, de headliners van het Vrijwilligersfestival. Zij verdienen een daverend applaus, een staande ovatie. Wouter Allijns, schepen van vrijwilligers

EXTRA VOOR PERS

Het feest vindt plaats op vrijdag 8 maart vanaf 15 uur in OC Aalbeke. Er is een fotomoment voorzien na het welkomstwoord van schepen Wouter Allijns (omstreeks 17 uur).

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL