Rollegem organiseert BK wielrennen in 2025 en 2026

Stad Kortrijk en Tombroek Koerse verheugen zich in een opmerkelijke samenwerking om de Belgische Kampioenschappen Wielrennen van 2025 en 2026 te organiseren: een absoluut topsportevent voor de vedetten van morgen dat bovendien plaatsvindt in een deelgemeente van de stad. Het belooft een feest te worden voor zowel wielrenners als supporters, met een speciale focus op de ontwikkeling van jong talent en het versterken van de lokale gemeenschap.

Rollegem staat in 2025 in voor het Belgisch kampioenschap voor eliterenners zonder contract en beloften (U23 en Elite-2). Het jaar nadien betwisten de heren-junioren en meisjes-junioren hun nationaal kampioenschap in de Kortrijkse deelgemeente. De events zullen plaatsvinden op 27 juli 2025 en 31 mei 2026.

Het parcours begint en eindigt in Rollegem ter hoogte van de Tombroekstraat en strekt zich uit naar andere deelgemeenten. Renners zullen door een gevarieerd en heuvelachtig traject gaan, waarbij ze langs Aalbeke, Marke en Bellegem komen.

Naast het wielerevenement streeft de organisatie naar een waar volksfeest, waarbij ze samen met andere verenigingen uit Rollegem streven naar sociale interactie en gemeenschapsbinding.

Deze Belgische kampioenschappen zijn absolute topsportevenementen. Feit dat dit in een deelgemeente plaatsvindt én het gaat om jeugdkampioenschappen met de vedetten van morgen in het wielrennen geven extra kleur aan deze evenementen. Het past dan ook perfect in het topsportbeleid van de stad. Naast Lux-festival en de Rollofeesten wordt dit een derde volksfeest voor de gemeente Rollegem. Wouter Allijns, Schepen van Sport en Economie
Het BK moet meer zijn dan een wedstrijd. Zo willen we een Tombroek Koerse Kaffee organiseren en bekijken we de mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan met de school en verenigingen. Ons doel is om zoveel mogelijk Rollegemnaren te betrekken en bereiken bij het event.   Massimo Van Lancker, Tombroek Koerse

Als opwarmertje voor deze spectaculaire kampioenschappen staat op 7 april 2024 het Provinciaal Kampioenschap Wielrennen voor Elite 2 en U23 op het programma. Op die dag zullen de Elite 2-renners om 10.30 uur van start gaan voor een parcours van 121.5 km, gevolgd door de U23-renners om 14.30 uur voor een uitdaging van 135 km.

In samenwerking met de frisse kracht en het enthousiasme van de Rollegemse wielerorganisatie Tombroek Koerse wil Kortrijk haar reputatie van fietsstad nog verder versterken. De ambities voor de komende jaren liggen hoog. Met de organisatie van de Belgische kampioenschappen zullen vele wielerliefhebbers onze stad met haar mooie deelgemeenten leren kennen en waarderen.      Wouter Allijns schepen van sport

Blokkeer alvast de data en bereid je voor op een onvergetelijk wielerevenement in de deelgemeenten.

BK Wielrennen (c) Kortrijk
  • jpeg
BK Wielrennen (c) Kortrijk

Meer info

Tombroek Koerse, Massimo Van Lancker, 0474 02 62 66

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL