Nieuwjaarsreceptie aan de Broelkaai

Het stadsbestuur houdt vast aan de traditie van de nieuwjaarsreceptie. Dit keer wordt er op 2024 geklonken op zaterdag 6 januari tussen 18 uur en 20 uur aan de Broelkaai.

 

De stad trakteert op 3.000 bakjes friet, 3.000 hamburgers (rund, kip, halal, veggie, vegan, koosjer en glucosevrije broodjes), 45 vaten pils (ook alcoholvrij), 120 flessen wijn en 150 flessen frisdrank en (spuit)water. Er zijn twee grote bars met elk 4 tapkranen én een niet-alcoholische bar (waar enkel frisdrank en 0.0% pils te krijgen is). Alles wordt opnieuw in herbruikbare bekers en bordjes geserveerd. Er zijn hiervoor 15.000 herbruikbare bekers en 4.000 herbruikbare bordjes voorzien. Wie het gebruikte materiaal terugbrengt aan één van de twee inleverpunten, krijgt een zakje chips in ruil. Breng je 20 exemplaren terug, dan maak je kans op één van de drie Kortrijk Cadeaubonnen ter waarde van 50 euro. Er is ook een mobiel ecoteam dat het terrein zal afschuimen op zoek naar weggegooid materiaal. En er zijn rolstoeltoegankelijke toiletten voorzien. De baruitbating gebeurt door medewerkers van vzw Tinekesfeesten, KortRijk Aan Culturen en basketbalclub Olympus Marke.

 

Burgemeester Vincent Van Quickenborne heet alle Kortrijkzanen welkom om 18 uur, gevolgd door een traditioneel vuurwerk. Vanaf 18.20 uur start DJ Lotto met plaatjes draaien. Een photobooth zorgt meteen voor een (gratis) geprinte herinnering. Kinderen leven zich uit in de glitterbar (met kindergrime en plaktattoos) of de Speelbus (een dubbeldekkerbus omgebouwd tot indoor speelparadijs). Een ballonplooier zorgt voor een leuk hebbeding voor de allerkleinsten.

Ik nodig alle inwoners uit om samen het glas te heffen op een magisch 2024 in Kortrijk. Het jaar waarin onze stad een nieuw en sprankelend gezicht krijgt met de 12 van '24: de opening van 12 magnifieke stadsvernieuwingsprojecten. Dit jaar is ook de meest diverse nieuwsjaarreceptie van Vlaanderen, met hamburgers voor iedereen (vlees, kip, vegetarisch, halal, veganisch, koosjer) en plezier voor jong en oud.  Vincent Van Quickenborne, burgemeester

Er worden tot 3.500 Kortrijkzanen op de nieuwjaarsreceptie verwacht, als het weer meevalt. De stad raadt aan om met de fiets of te voet te komen.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL