Verbindende expo 'Talk of the Town' strijkt neer in De Warande

Na Brugge, Tienen, Deurne, Leuven, Houthalen, Gent en Antwerpen strijkt Talk of the Town op zaterdag 25 november neer in De Warande in Kortrijk. Initiatiefnemer Curieus vzw ging op zoek naar verhalen en portretten van bezoekers over de plek. De ‘verhalendelers’ krijgen een plaats op een buitenexpo doorheen De Warande. Hun verhalen kan je er beluisteren via een podcast. Op die manier kan een breed publiek kennismaken met verhalen en herinneringen over dit drukbezochte avontuurlijk speeldomein. De portretten zijn een maand lang te bewonderen.

Op zaterdag 25 november komt Curieus naar De Warande, een drukbezocht avontuurlijk speeldomein, waar veel mensen hun jeugd hebben doorgebracht op de speelpleinwerking, als kind of als monitor. Velen komen ook met de hond wandelen of beleven met de familie een gezellige middag.

 

Curieus vzw vroeg de bezoekers om te vertellen wat De Warande voor hen betekent, wat hun favoriete plek is en welke bijzondere herinneringen ze maakten in De Warande. Kortom, wat er in De Warande voor zorgt dat ze zich er thuis voelen. 12 mensen vertelden hun verhaal. Fotograaf Jonas Verbeke maakte portretten van deze vertellers. Deze komen op grote panelen in het park. De verhalen zelf werden door Quindo in een podcast gegoten. Geïnteresseerde wandelaars kunnen de verhalen beluisteren door de QR-code op de panelen te scannen.

Herinneringen zijn een vorm van ontmoeting tussen heden en verleden. De podcast en portretten kleuren het dagelijkse leven op De Warande nog meer bij en leveren ongetwijfeld nog meer leuke verhalen onder de bezoekers op. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren
Met Talk of the Warande willen we de bezoekers van het park dichter bij elkaar brengen, ervoor zorgen dat ze elkaar leren kennen. Verhalen vertellen is hier hét ultieme bindmiddel voor verbinding en ontmoeting.  Peter Desnerck, Curieus

Praktisch

De buitenexpo is gratis te bezoeken van zaterdag 25 november tot zaterdag 23 december, elke dag open van zonsopgang tot zonsondergang. Meer info en een plan vind je op www.kortrijk.be/warande/talkofthetown.

EXTRA VOOR PERS

Op zaterdag 25 november om 11 uur wordt de laatste podcast opgenomen, met schepen Bert Herrewyn. Hij vertelt over zijn binding met De Warande en opent de verhalenexpo. Afspraak in Lokaal 1 op De Warande. Je maakt er meteen ook kennis met alle andere verhalenvertellers.

Meer info

Peter Desnerck, Curieus, 0486 72 58 521

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL