1302 wordt bekroond met prestigieuze Henry Van de Velde Award

Museum '1302 - Opstand, slag, keerpunt' wordt bekroond met een Henry Van de Velde Award in de categorie 'Spaces'. Het museum dat pas anderhalf jaar geleden de deuren opende krijgt zo opnieuw erkenning, na eerder dit jaar al de tweede plek te halen op de Museum+Heritage Award 2023. Dat we minstens een bronzen award halen is nu alvast zeker: op 23 januari kennen we het verdict. Bovendien kan er nog een publieksaward bijkomen dus stem zeker voor 1302!

In de Gravenkapel vind je de immersieve beleving: een film die wordt geprojecteerd op de wanden van de kapel en jong en oud begeestert
  • jpg
In de Gravenkapel vind je de immersieve beleving: een film die wordt geprojecteerd op de wanden van de kapel en jong en oud begeestert

Jaarlijks worden de Henry Van de Velde awards uitgereikt: prestigieuze designawards die Vlaamse ontwerpers en bedrijven in de spotlight zetten over verschillende categorieën heen. Dat we in Kortrijk met Museum 1302 een sterke kandidaat in huis hebben om zo'n award binnen te halen, is geen geheim. Eerder dit jaar haalde het museum net niet de Museum+Heritage Award binnen in de categorie 'Best use of digital - international' tijdens de prijsuitreiking in Londen. Samen met Create.eu, het designbureau dat instond voor de indrukwekkende scenografie, werd dan ook niet getwijfeld om in te dienen voor de Henry Van de Velde awards in de categorie 'Spaces'.

En goed nieuws! De organisatie maakte vanmorgen de laureaten bekend: 1302 is één van de drie laureaten in de categorie 'Spaces'. Dat betekent dat we sowieso bekroond worden met een bronzen, zilveren of gouden award. Tijdens de prijsuitreiking op 23 januari in de Bozar in Brussel komen we te weten wat het verdict is.

Bovendien maken we ook nog kans op de publieksaward: van 14 november t.e.m. 15 december kan iedereen zijn stem uitbrengen op https://henryvandevelde.be/nl/awards/24. Een warme oproep aan iedereen die 1302 een warm hart toedraagt om ons een duwtje in de goede richting te geven!

Dit is alweer een prachtige bekroning voor ons museum dat dagelijks heel wat geïnteresseerden over de vloer krijgt. We zijn erin geslaagd om het epische verhaal dat Kortrijk uniek maakt te vertellen op zo'n manier dat zowel jong als oud geboeid zijn. Deze award bekroont ons voor het unieke ruimtegebruik: de manier waarop we de sereniteit in de Onze-Lieve-Vrouwekerk weten te bewaren en tegelijk heel wat bezoekers over de vloer kunnen krijgen om te genieten van de prachtige video in de Gravenkapel en de belevingstafels in de kerk. Axel Ronse, schepen van cultuur

Bijna 60.000 bezoekers

Op 11 juli 2022 opende het museum haar deuren: een immersieve beleving in de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekerk met haar iconische Gravenkapel. Geen betere plaats om het verhaal van de Guldensporenslag na te vertellen. Sindsdien draait het museum op volle toeren: het ziet er naar uit dat we nog voor het einde van dit jaar de 60.000ste bezoeker zullen mogen verwelkomen.

Favicon for kortrijk1302.be Home - Kortrijk 1302 kortrijk1302.be

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL