Daar komt de Sint!

Hij komt! Bereid je voor op een betoverende dag vol vreugde, want op zaterdag 18 november meert Sinterklaas aan, vergezeld door zijn dolle pietenbende, aan Buda Beach in Kortrijk en trekt hij richting K in Kortrijk. De stad zal bruisen van activiteiten en festiviteiten om jong en oud in de feeststemming te brengen.

Op zaterdag 18 november komt de liefste kindervriend Sinterklaas met zijn zotte pietenbende naar Kortrijk. Vanaf 10 uur kan je al samen met Pietje Magietje en zijn kinderdisco de stemmen en de beentjes opwarmen aan Buda Beach. Om 10.45 uur vaart hij Kortrijk binnen en meert hij aan de Ijzerkaai aan, ter hoogte van Bar Amorse. De Sint ontvangt er de stadssleutel, leest er voor uit zijn grote boek en neemt uitgebreid de tijd om de kindjes te begroeten. En... wie zoet is, krijgt lekkers! Hou je dus klaar om de snoepjes te vangen die de pieten gretig zullen gooien!

Ook dit jaar zorgt de Gezinsbond voor gratis heerlijke warme chocolademelk en warme soep. De UiTPAS caravan is ook van de partij, waar je met je UiTPAS een punt kan sparen en de punten kan omruilen voor een mooi Sinterklaas kleur- en stickerboek!

Nadat de stadssleutel overhandigd is, zal de Sint nog tijd maken om de kindjes te begroeten en dan vertrekt hij met zijn koets naar zijn huis in K in Kortrijk. Iedereen die wil, mag de Sint volgen. Daar neemt hij rond 13 uur afscheid om even pauze te nemen en de kinderen terug te begroeten vanaf 14 uur, in zijn huis in de K in Kortrijk.

Sinttekening

Download de tekening van Sinterklaas, kleur ze in en deponeer ze in een van de Sintbussen. Je vindt ze in elke deelgemeente op het plein, of in Kortrijk op de Grote Markt en het Sint-Amandsplein. Je kan ze ook afgeven aan de pieten of de Sint zelf op 18 november aan Buda Beach tijdens de Intrede van de Sint, en dit vanaf 10 uur. Drie gelukkigen winnen een speelgoedpakket van Het Huis van het Kind. Voor vijf anderen ligt een Kortrijk Cadeaubon klaar. Vergeet zeker je naam en e-mailadres niet. Kleurplaten kan je ook ophalen in het stadhuis, alle bibliotheken en ontmoetingscentra in de stad.

www.kortrijk.be/sint 

Ik was vorige week nog in Spanje en de Sint beloofde me dat hij dit jaar weer heel wat moois in petto heeft voor de brave kinderen in Kortrijk! De komst van Sinterklaas is altijd een magische tijd in Kortrijk, en dit jaar zal geen uitzondering zijn. We hebben zorgvuldig gepland om deze dag speciaal te maken voor de hele familie, en we kijken ernaar uit om de glimlach op de gezichten van alle aanwezigen te toveren. Vergeet jullie tekeningen zeker niet! Kelly Detavernier, schepen van Evenementen

Programma

10u00 Pietje Magietje en zijn kinderdisco ter hoogte van Bar Amorse

10u45 De Sint komt met de boot aan

11u00 Verwelkoming van de Sint in Kortrijk

12u00 De Sint vertrekt met de koets richting K in Kortrijk

13u00 De Sint neemt afscheid in de K in Kortrijk

14u00 De Sint zit in zijn huis in de K in Kortrijk

Spiekpietjes zoektocht van 20 november tot en met 6 december

Vlak voor zijn verjaardag stuurt Sinterklaas zijn Spiekpietjes op pad om uit te zoeken of kinderen wel écht braaf zijn, of eerder ondeugend. Deze kleine hulpjes van de Sint verstoppen zich overal waar kinderen komen. En nu hebben ze zich verstopt in de Kortrijkse bibliotheken! Zoek alle Spiekpietjes en duid ze aan op je spaarkaart. In ruil krijg je een leuk cadeautje!

Praktisch:

Wanneer: van 20 november tot 6 december

Voor wie: kinderen uit het 2e kleuter t.e.m. 2e leerjaar.

Waar: Centrale bibliotheek en de buurtbibliotheken van Kortrijk

Prijs: gratis

Sinterklaas en het schoorsteenbeest 

Op zondag 26 november om 15 uur komt Sinterklaas ook naar het OC in Marke. Theater De Kroon presenteert een spannende en grappige voorstelling. Sint en Piet wandelen over de daken om brieven op te halen, cadeautjes te leggen of snoepgoed te strooien. Plots ontdekken ze een vreemd beest dat zich in de schoorsteen schuilhoudt. Wat is het precies? Wat doet het daar? En vooral … zal Piet nog langs de schoorsteen binnen kunnen? 

Campagnebeeld (c) Kortrijk
  • png
Campagnebeeld (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL