Ontdek internationale tentoonstelling in het stadhuis

Op 1 september opent Monica Villaroel Celsi een verrassende solo tentoonstelling in de Gotische Zaal van het stadhuis. Een reizende tentoonstelling, die letterlijk ook in Chili wordt tentoongesteld eind november en tegelijk een figuurlijke reis vormt doorheen haar leven. Monica woont en werkt al 10 jaar in Kortrijk en maakt deel uit van Magnolia Collectief, een multiculturele en internationale groep van veertien creatieve vrouwen uit tal van disciplines in Kortrijk.

Tentoonstelling Monica Villaroel Celsi.jpeg
  • jpeg

Echte reizigers komen steeds weer thuis. Ze lijken telkens opnieuw van horizon te willen veranderen, maar weten dat die altijd hetzelfde blijft. Dat is ook het parcours van Monica Villaroel, die van haar geboorteland Chili, via Londen en Spanje haar nieuwe horizon in Kortrijk vond. In deze tentoonstelling beleeft ze die reis opnieuw, letterlijk met het openbaar vervoer, om met kleur en expressie de toeschouwer mee te nemen naar een wereld die echt veel kleiner is dan we denken. De beelden, geuren en herinneringen die we delen zijn universeel en een kunstenares uit Chili staat soms dichter bij ons dan de buren die we na al die jaren niet kennen. De beeldtaal van Monica verbindt. En toont dat de echte afstand in onszelf zit, en dat kunst heel vaak de beste manier is om dichterbij te komen.

 

Op vrijdag 1 september om 19.30 uur vindt de vernissage plaats in de Gotische Zaal van het stadhuis. De tentoonstelling loopt van 1 tot en met 15 september en is telkens op donderdag en vrijdag van 17 uur tot 21 uur open en op zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur.

Monica was een van de stichters van het Magnolia Collectief en heeft al heel wat verwezenlijkt in Kortrijk. Haar creatieve drive is een gigantische meerwaarde voor de stad en haar inwoners. Ze verbindt mensen dankzij haar passie en laat anderen hun passie verder ontwikkelen! Ik kijk uit naar een fantastische tentoonstelling in het stadhuis, dat later ook naar haar thuisland reist. Axel Ronse, schepen van cultuur

De tentoonstelling reist daarna naar Chili. De werken zullen geëxposeerd worden in de 'Arte Espacio' (kunstruimte) in het stadhuis van Lo Barnechea in Santiago van 9 november tot en met 26 december.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL