Wandelen en gamen gaan hand in hand in Kortrijk

Gezinssport Vlaanderen treedt met Familie Fit app in de voetsporen van Pokémon Go

Hoe laat je mensen laagdrempelig bewegen? De toekomst ligt bij wat je nu vaak aan je zetel gekluisterd houdt: games. Met de lancering van de Familie Fit app biedt Gezinssport Vlaanderen een ideale mix van wandelen, gaming en technologie om gezinnen uit hun zetel te krijgen. Ook in Kortrijk kan je nog tot eind september (gratis) deelnemen aan een riddertocht in augmented reality.

Extra laag beleving, extra motivatie

Wandelen is één van de meest laagdrempelige sporten. Je hebt er geen specifiek materiaal voor nodig, en iedereen kan het. Toch merken we dat wandelen niet altijd de meest populaire beweegvorm is voor kinderen.

Om een antwoord te bieden op de ‘Is ’t nog ver?’-opmerkingen van kinderen zijn we op zoek gegaan naar een speelse invulling van de gezinswandeling, met een extra laag beleving. Met onze Familie Fit app krijgen gezinnen tijdens de wandeling, via de smartphone, om de zoveel meter een opdracht in augmented reality (AR): de echte wereld wordt getoond, verrijkt met virtuele figuren. De toevoeging van een spannende verhaallijn en AR opdrachten tijdens de wandeling maakt het voor de kinderen plezant om mee(r) te wandelen. Het prikkelt hun fantasie en maakt van de wandeling een heuse belevenis. Liesbeth Uyttersprot, verantwoordelijke laagdrempelig sporten bij Gezinssport Vlaanderen. 

Op riddertocht in 11 Vlaamse gemeenten

Deze zomer, van 1 juli t.e.m. 30 september, kan je in 11 steden terecht voor een riddertocht in augmented reality. Gezinssport Vlaanderen is te gast in De Panne, Glabbeek, Ham, Hamont-Achel, Ieper, Kortrijk, Kruibeke, Maldegem, Putte (Mechelen), Schelle en Zonnebeke.

De wandeling is geschikt voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar. De route (+/- 4 km) telt onderweg 8 ridderopdrachten. Bij elke opdracht train je jouw draak om samen deel te nemen aan het Grote Drakentornooi. Tijdens de wandeling leer je jouw draak vliegen en vuurspuwen en moet je ontsnappen aan de hongerige gieren. Op het einde van de wandeling neem je het op tegen de Drakenkampioen van de stad.

Tip: ga zeker langs bij het infopunt van Visit Kortrijk. Daar kunnen kinderen een gratis zwaard afhalen als aandenken (tot einde voorraad).

De deelnemende gemeenten zien een grote meerwaarde in wandelen in augmented reality om hun inwoners én toeristen te bereiken.

Als gamehoofdstad van Vlaanderen kennen we de meerwaarde die games kunnen bieden om zaken in gang te zetten. De augmented reality drakenriddertocht zal de verbeelding van de kinderen ongetwijfeld op hol doen slaan en zowel ouders als kinderen een leuke namiddag bezorgen. Binnenkort lanceren we vanuit de stad nog een wandeling die ook gebruik maakt AR-technologie. Wouter Allijns, schepen van Toerisme

In de voetsporen van Pokémon Go

In de zomer van 2016 stonden jongeren wereldwijd massaal op uit hun zetel om buiten in groep te gaan wandelen. Wat hen tot die waanzin dreef? Pokémon Go, een AR reality spel dat jongeren op gigantische schaal in beweging kreeg.

Gezinssport Vlaanderen treedt met haar Familie Fit app in de voetsporen van Pokémon Go. De definitieve app zal klaar zijn tegen het voorjaar van 2024. Naast organisaties en gemeenten zal de app ook gezinnen de mogelijkheid bieden om hun eigen wandelingen om te toveren in een heuse AR belevingstocht.  Liesbeth Uyttersprot, verantwoordelijke laagdrempelig sporten bij Gezinssport Vlaanderen. 

Meer informatie

www.visitkortrijk.be

Filmpje: https://youtu.be/Ti88Vl7Q-bs

Beelden: https://we.tl/t-HeUClmW4Uj

App: gratis beschikbaar voor Android en iOS

Liesbeth Uyttersprot, liesbeth.uyttersprot@gezinsbond.be, 0498/44 33 17

 

Over Gezinssport Vlaanderen

Als sportdienst van de Gezinsbond is Gezinssport Vlaanderen actief op het vlak van clubwerking, actieve vakanties en nationale sportdagen. Ons doel is gezinnen of elk lid van het gezin aan te zetten tot zinvolle sportbeoefening, individueel of in gezinsverband. 

logo's
  • png
logo's

 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL