84 NT2-cursisten studeren af

Op maandag 26 en vrijdag 30 juni 2023 nodigen stad Kortrijk en Ligo zo'n 84 afstuderende Alfa&NT2-cursisten uit in de centrale bib van Kortrijk. Zij worden in de bloemetjes gezet omdat ze hun diploma Nederlands Richtgraad 1.2 behaalden. Het is al voor de vierde keer dat er in de bib een diploma-uitreiking voor Ligo-cursisten georganiseerd wordt.

Ligo (c) Kortrijk
  • jpg
Ligo (c) Kortrijk
  • jpg
Ligo (c) Kortrijk
  • jpg
Goed contact met de buren, vlotte communicatie op het werk, de kinderen helpen met het huiswerk, nieuwe vrienden maken, ... Door het Nederlands goed te beheersen staan mensen sterker in het leven. Met de diploma-uitreiking krijgen de afgestudeerden erkenning voor hun inzet van de laatste jaren. Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang

In het Centrum voor Basiseducatie volgen elk jaar ruim 2000 volwassenen lessen ICT, reken- of taallessen of cursussen maatschappij-oriëntatie. Ze werken daarbij aan leervaardigheden & communicatieve, numerieke en digitale vaardigheden. Hiervoor vertrekt Ligo vanuit het dagelijks leven van de cursist en van de leernoden die men daar ervaart. Ligo zet daarbij sterk in op samenwerking met partners. Een traject duurt gemiddeld 2 tot 3 jaar, met telkens 4 à 5 lesmomenten per week.

Feestelijke diploma-uitreiking

De cursisten krijgen eerst een rondleiding in de bib. Daarna overhandigen Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang en Armoedebestrijding en An Butaye, directeur Ligo Midden- en Zuid-West-Vlaanderen de diploma’s aan de afstuderende cursisten. Elke cursist ontvangt ook het boekje ‘Kadul en Keirepap’ en een bon voor een gratis jaarabonnement van de bib. Aansluitend volgt een feestelijke receptie met hapjes en drankjes.

Meer informatie via

www.ligo.be/midden-en-zuid-west-vlaanderen

logo Ligo.png
  • png

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL