SAVE THE DATE 19.10 – 05.11.23

WONDER Creativity Festival verruimt je blik op de toekomst

Tussen 19 oktober en 5 november neemt WONDER Creativity Festival je mee op een gratis parcours doorheen centrum Kortrijk langs meer dan 40 creatieve exposities, installaties en events. Verwacht je opnieuw aan tonnen inspiratie, kleurrijke inzichten en vernieuwende ideeën op meer dan 25 locaties! 

Creatief momentum

WONDER werpt met haar programma een blik op de toekomst met vernieuwende ideeën van ontwerpers, kunstenaars, ondernemers, studenten, burgers... in samenwerking met creatieve-, culturele- en ondernemersorganisaties en onderwijsinstellingen. Trekkers Designregio Kortrijk en stad Kortrijk doen hiermee opnieuw de erkenning van UNESCO Creative City of Design alle eer aan. Voor de allereerste keer lanceerden ze dit jaar een open oproep voor deelname, wat nu al resulteert in meer dan 40 exposities/installaties. Vorig jaar werd op 8 locaties geëxposeerd, dit jaar worden dat zeker 25 locaties in centrum Kortrijk, met de Budafabriek als hoofdlocatie.

map3.png
  • png

Programma

Het WONDER programma wordt dit jaar ruimer en gevarieerder dan ooit. Wat mag je verwachten: collectieven van ontwerpers die nieuw werk presenteren in een unieke setting, galerijen die (inter)nationale kunstenaars samenbrengen, street art door bedrijven en illustratoren, Belgische ontwerpstudenten die tonen wat zij in hun mars hebben, handelszaken die ruimte openstellen voor creatives, bedrijven die samenwerkingen aangaan met veelbelovende studenten en veel meer!

 

Het voorlopige programma kan je nu al raadplegen op de website wonderkortrijk.be. Nieuwe voorstellen zijn nog steeds welkom!

Bezoeken voor scholen, bedrijven en verenigingen

WONDER wordt opnieuw de ideale daguitstap voor scholen. Het hele parcours is gratis te bezoeken en partner Howest biedt aan middelbare klassen gratis workshops aan.

 

Dit jaar biedt WONDER bedrijven, verenigingen en organisaties voor de eerste keer de mogelijkheid om de hoofdlocatie, de Budafabriek, in te zetten als creatieve en inspirerende setting voor events, recepties, dinners, conferenties, personeelsfeesten of productlanceringen. Meer informatie via de website of info@wonderkortrijk.be

Campagnebeeld

Het gloednieuwe campagnebeeld is dit jaar van de hand van Floris Hugelier, ontwerper bij BOA Creative Studio.

N-Wonder_poster_A2.jpg
  • jpg
Wonder_banner_facebookevent.jpg
  • jpg

Praktisch

WONDER zal gratis te bezoeken zijn tussen donderdag 19 oktober en zondag 5 november, elke dag toegankelijk, behalve op maandag.

Openingsuren: tijdens schoolweken van 9:00 tot 18:00, in de weekends en herfstvakantie van 10:00 tot 18:00. Daarnaast zal er ook een uitgebreid event- en workshopprogramma zijn, en avondopening is ook mogelijk mits de organisatie van een event.

 

Partners

WONDER wordt dit jaar georganiseerd door Designregio Kortrijk en stad Kortrijk met de steun van stad Kortrijk, de Nationale Loterij en Aluvision. Hoofdpartners zijn Howest, Intercommunale Leiedal, Kortrijk Xpo, Universiteit Gent Campus Kortrijk, Heilig-Hart, kunstencentrum BUDA en Hangar K. Voorlopige participanten zijn o.a. 4n20, Art Church Rochus, Atelier Nooitgedacht, Academie Kortrijk, Belgian Design Pavilion, BE-Part, BuroMuro, collega UNESCO Creative City of Design Saint-Etienne, Content-Art.space, DAS Kortrijk, De Beste Kamer, Elders Collectief, Flanders DC, Frock Gallery, Kanvas, Kiki/Parazaar, Kunst in Huis, LOF, Orac Decor, Pilipili, Radical HeArts, Snowball, The Wrong House, Ukkelberrifun, VAKlab Bokrijk, Vinyl Corner, Vivalyte, Wever & Ducré, en tal van burgers, kunstenaars en ontwerpers.

 

Contact

www.wonderkortrijk.be

Lisa Declercq, Designregio Kortrijk, info@wonderkortrijk.be of 056 51 91 83

 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL