‘T Hof Van Commerce viert 25 jaar met uniek concert in Kortrijk

‘s Lands meest legendarische West-Vlaamse (+1 Limburger) hiphopcrew schudt op zaterdag 2 september de winterslaap van zich af met een uniek concert naar aanleiding van de 25ste verjaardag van hun baanbrekende debuut ‘En In Izzegem’. Plaats van afspraak: Nelson Mandelaplein in Kortrijk!

Greatest hits incluis! Het is jullie geraden om net als 25 jaar geleden in het lokale jeugdhuis, op de speelplaats, in de crèche, in de baarmoeder, of op de Scoutsfuif achter den hoek alle lyrics woord voor woord mee te brullen.  

Concert op Nelson Mandelaplein

Zaterdag 2 september dropt ’t Hof op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk de oldskool beats en instant classic rhymes waarmee ze een kwarteeuw geleden mede de fundamenten van de Vlaamse hiphop legden. 't Hof Van Commerce pakt die avond uit met een uniek en éénmalig concert op het Nelson Mandelaplein. De concrete timing van het concert volgt later.

We zijn trots dat de mannen van 't Hof hun zilveren huwelijk in Kortrijk vieren. Ze speelden hier al De Kreun, Student Welcome, Kortrijk Xpo,… plat en ook het Nelson Mandelaplein zal in vuur en vlam staan. Ei deejay, mak moar dat bust! Ruth Vandenberghe, burgemeester
Dat Kortrijk bruist en in de lift zit wordt steeds weer bewezen door de vele aanvragen die we krijgen van organisatoren om in Kortrijk iets te kunnen organiseren. We zijn ontzettend blij met de komst van 't Hof van Commerce naar onze stad. Ons evenementenplein geniet steeds meer aantrek en is de ideale locatie voor een concert van deze grootte! Kelly Detavernier, schepen van Evenementen

De ticketverkoop voor dit uniek, nostalgisch festijn gaat vrijdag 5 mei om 10 uur van start. Bam! En we zeggen het nu al, ’t zal voor de rappe zijn. Al wie Vlaamse hiphop ademt, moet hierbij zijn. Zo simpel is het. ‘Gin utvluchtn gastn, ’t is nu of noois’!

‘T Hof van Commerce, sinds 1998

‘Dommestik en Levrancier’! ‘Izzegem’! ‘Lang Leve Minzelvn’! ‘Zonder Niet’! Elke hiphopfan en bij uitbreiding elke muziekliefhebber voelt een opwelling van nostalgie bij het lezen van deze songtitels. “En In Izzegem…”, het debuut van ‘t Hof Van Commerce, betekent de start van de Vlaamse hiphop-vloedgolf en blijkt achteraf een mijlpaal te zijn voor MC’s Buyse en Kowlier samen met hun Limburgse broeder DJ 4T4!  

 Als je vroeger cool wou zijn op de speelplaats, dan moest je woord voor woord 'Dommestik En Levrancier' kennen. Michèle Cuvelier

‘T Hof doet sinds 1998 waar ze al meer dan twee decennia in uitblinken: iedereen naar huis spelen! Met slechts een handjevol optredens de voorbije jaren zijn de shows van ‘t Hof zeldzamer dan ooit. “En In Izzegem” live horen nog zeldzamer. Zaterdag 2 september belooft een dag te worden die nog lang zal nazinderen.

We zijn begonnen met dingen maken zodat we konden optreden in jeugdhuizen. We hadden helemaal niet verwacht dat dat naar de radio zou gaan. Flip Kowlier

Ticketverkoop

Tickets voor de show zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 5 mei om 10u via www.thofvancommerce.be

Een ticket kost €40. Concrete timing van concert volgt later.

 

Een organisatie van Busker / ATL Belgium. 

Meer info:

Filip De Groote, filip.degroote.pr@gmail.com, +32 476 56 45 75

HVC_Izzegem25_FBbanner.jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL