Nieuwe wandelbrug zorgt voor verdere opwaardering Heulebeekvallei

De nieuwe wandelbrug over de Heulebeek werd vandaag met uitzonderlijk vervoer getransporteerd vanuit Antwerpen en omstreeks 13 uur met een 200-ton kraan geïnstalleerd. Met de realisatie van een nieuwe wandelbrug over de Heulebeek ontsluiten we de noordelijke oever voor bezoekers en creëren we een nieuw uitzichtpunt. Dit is een belangrijke volgende stap in de opwaardering van de Heulebeekvallei. De volledige herinrichting met openstelling van de brug is voorzien in de zomer 2023.

De wandelbrug weegt 20 ton, is 18,20 meter lang en samengesteld uit een onderbouw van stalen liggers en afgewerkt met een hardhouten bevloering. De brug is maar liefst 4 meter breed en zal voorzien worden van een langgerekte bank met uitzicht op de meanderende vallei. Ideaal voor een verpozingsmoment van de wandelaar in het gebied.

Timelapse installatie wandelbrug (c) Kortrijk
Met de realisatie van deze nieuwe wandelbrug creëren we een uniek zicht over de Heulebeekvallei en een verpozingsplek voor de wandelaar.  Bert Herrewyn, schepen van jeugd, klimaat en biodiversiteit

Project Heulebeekvallei komende zomer afgerond

Inmiddels werden 5.500 nieuwe planten, bomen en struiken aangeplant en natuurlijke oevers gecreëerd. Aan de monding van de 'bypass' in de Heulebeek werden poelen uitgegraven om natte natuur kansen te geven.

De komende maanden wordt de avontuurlijke speelzone ingericht met de aanleg van speelheuvels met daarop onder andere een glijbaan een boomstammen waarop kinderen kunnen klauteren en balanceren. Deze werken konden nog niet eerder aangevat worden omdat de voorziene speelzone als opstelzone werd gebruikt om de brug te kunnen plaatsen. Via een gemaaid graspad zal er een verbinding zijn tussen de straat Warande en de speelzone. De toegankelijkheid voor de wandelaar wordt vergroot door de aanleg van verschillende paden in halfverharding en het plaatsen van zitbanken. Ter hoogte van de huidige boomgaard wordt een uitkijkplatform gebouwd. Het volledige project zal klaar zijn in de zomer van 2023.

Meer info: Heulebeek | Kortrijk

Installatie wandelbrug (c) Kortrijk
  • jpeg
Installatie wandelbrug (c) Kortrijk
  • jpeg
Installatie wandelbrug (c) Kortrijk
  • jpeg
Installatie wandelbrug (c) Kortrijk
  • jpeg
372188-MAAT HEULEBEEK 04 - 14 - 0S CAM01C S15 - 0000015 2-4b511e-original-1607328408.jpg
  • jpg

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL