Restafvalzak kan ook naar recyclagepark worden gebracht

Inwoners van Kortrijk en de deelgemeenten kunnen sinds 1 april hun restafvalzak naar het recyclagepark brengen. De stad voert de maatregel in als extra dienstverlening. Ook de wekelijkse ophaling van het restafval blijft behouden.

Sinds 1 april biedt de stad op de recyclageparken een extra dienstverlening aan. Wie een volle restafvalzak heeft, kan die nu ook daar aanbieden. Een ideale maatregel voor wie bijvoorbeeld op reis vertrekt of een feest had en zijn restafvalzak liever meteen wegbrengt. De service is gratis. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden:
  • het restafafval moet altijd in een reglementaire restafvalzak worden aangeboden
  • per keer mogen maximaal drie zakken worden afgegeven
  • in een kleine zak van 40 liter mag maximaal 7 kilogram restafval zitten, in een grote zak van 60 liter maximaal 15 kilogram
  • selectieve afvalstromen mogen niet in de afvalzak
  • er mogen geen scherpe of gevaarlijke voorwerpen in zitten

Op het recyclagepark is een container voorzien voor de restafvalzakken. De parkwachter controleert of de aangeboden zakken reglementair zijn.

Deze maatregel is een extra service, want in 2023 blijven we in Kortrijk het restafval wekelijks ophalen. We bieden dit bovendien gratis aan. Op deze manier hopen we het sluikstorten tegen te gaan. Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL