Paasfoor voor het eerst op Kortrijk Weide, met korting voor zwemmers

Vanaf donderdag 6 april tot en met zondag 23 april genieten tienduizenden bezoekers weer van de Paasfoor in Kortrijk. 132 attracties palmen de stad in, waarvan 37 op de nieuwe locatie Kortrijk Weide. Met LAGO is een kortingsactie uitgewerkt voor wie gaat zwemmen in het zwemparadijs.

Feestelijke opening met vuurwerk op Kortrijk Weide

De Paasfoor start op Witte Donderdag met een plechtige opening op de pui van het stadhuis in Kortrijk. Voor het eerst is dit officiële gedeelte ook toegankelijk voor het brede publiek. Belleman Stephan Vandemaele en de paasfoorprinsjes en -prinsesjes verklaren de kermis om 14.30 uur voor geopend. ’s Avonds om 22 uur volgt dan op de Havenkaai, aan de kant van Kortrijk Weide, een extra feestelijke opening. Met een vuurwerkshow wordt het nieuwe foorplein op het Nelson Mandelaplein ingewijd.

132 foorkramen, waarvan 37 op nieuwe locatie

De Paasfoor telt dit jaar opnieuw maar liefst 132 foorkramen. 37 kramen krijgen een nieuwe plaats: het Nelson Mandelaplein op Kortrijk Weide. De andere foorpleinen zijn de Grote Markt, de Graanmarkt, het Schouwburgplein, het Casinoplein en het Conservatoriumplein.

Voor wie met de wagen komt, zijn er de ondergrondse parkeergarages P Haven, P Broeltorens, P+R Expo of P+B Wembley. Meer info op www.kortrijk.be/parko. Alle pleinen zijn uiteraard zeer gemakkelijk bereikbaar te voet en met de fiets.

Korting voor zwemmers

Met LAGO is gedurende de volledige Paasfoor een actie uitgewerkt. Wie gaat zwemmen in het zwemparadijs bij LAGO zal kunnen genieten van voordelen en kortingen op de attracties op het Nelson Mandelaplein. Zwembad LAGO Kortrijk Weide blijft zeer bereikbaar en parkeren kan gemakkelijk in de Graaf Karel de Goedelaan, op de parkings 3 en 4 van Howest.

Prikkelarme dag en andere actiedagen

Ook dit jaar heeft de Paasfoor opnieuw heel veel te bieden voor iedereen. Uiteraard in eerste instantie voor de kinderen. Zij kunnen op woensdag 12 en woensdag 19 april op de kermispleinen hun favoriete tekenfilmfiguren ontmoeten en zich laten schminken door grimeartiesten.

Op maandag 17 april is er de prikkelarme dag voor mensen met epilepsie of die hooggevoelig zijn. De foorkramers zetten tussen 15 en 19 uur de muziek stiller en dimmen felle lichten. Op dinsdag 18 april en donderdag 20 april volgen respectievelijk de Dag van de student en Seniorendag. Alle Kortrijkse studenten krijgen dan kortingen en voordelen. Voor de rusthuisbewoners van Groot-Kortrijk zijn er gratis oliebollen.

Tot slot is er weer een kortingstarief met de UiTPAS. Er zijn jetons verkrijgbaar aan 1 euro per stuk voor de draaimolens, botsauto’s, achtbanen of doolhoven. Op zondag 23 april, de laatste dag van de Paasfoor, is er traditiegetrouw de Verminderde Prijsdag.

Maandagmarkt verhuist

Omdat de Paasfoor onder andere de Grote Markt en het Schouwburgplein inneemt, verhuist de maandagmarkt op 10, 17 en 24 april tijdelijk naar de omgeving van de Veemarkt.

Het centrum van Kortrijk wordt dankzij de nieuwe locatie voor het eerst een écht pretpark. Je kan een zwempartij in het subtropisch zwembad op Kortrijk Weide combineren met een bezoek aan de Paasfoor, perfect voor een volledige vakantiedag vertier in Kortrijk.  Wouter Allijns, schepen van Economie
Gezinnen die een dagje vakantie willen beleven, kunnen na het zwemplezier aan voordeeltarieven de Paasfoor bezoeken. Het zwemparadijs zal steeds gemakkelijk bereikbaar blijven, ook met de wagen. Elewin Werbrouck, centrummanager LAGO Kortrijk

 

Meer info op: https://www.kortrijk.be/paasfoor

 

 

 

 

 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL