Academie Kortrijk wordt indoor minigolf

Komend weekend (25-26/03) zal de academie op de Houtmarkt zich voor één keer omvormen tot een indoor minigolf. De verschillende klassen beeldatelier van de middelbare graad creëerden hun eigen golfbanen, in totaal 17 holes! Elke baan is een driedimensionale uitwerking van een gekend kunstwerk, denk maar aan De Kus van Gustav Klimt. Ideaal voor een sportieve én cultureel gekleurde weekendactiviteit!

Academie Kortrijk_Affiche Indoorminigolf(2023).jpg
  • jpg

Het minigolfproject is een overkoepelend initiatief van de leerlingen van de 3e graad. Ze kozen zelf een werk uit de kunstgeschiedenis als inspiratie voor hun golfbaan en bedachten daarbij ook de uitvoering. Begin dit schooljaar gingen de klassen zelf minigolven om zich volledig te verdiepen in de sport en sindsdien werkten ze wekelijks aan hun eigen creaties. Zo zijn er holes gebaseerd op bijvoorbeeld 'De sterrennacht' van Vincent van Gogh, 'A bigger splash' van David Hockney, 'De kus' van Gustav Klimt, 'De waterlelies' van Monet of de verschillende composities van Piet Mondriaan.

De indoor minigolf wordt officieel geopend op 24 maart. Dan nemen schepen voor deeltijds onderwijs Kelly Detavernier en haar kabinet het tegen elkaar op. Zelf meespelen kan op zaterdag 25 maart van 13.30 tot 21 uur (laatste inschrijving om 19.30 uur) en op zondag 26 maart van 10 tot 18 uur (laatste inschrijving om 16.30 uur). Vooraf inschrijven kan via academie@kortrijk.be.

De kracht van kunstonderwijs ligt in het stimuleren van creativiteit en het ontwikkelen van eigenaarschap. Het minigolfproject toont hoe leerlingen door zelf een werk uit de kunstgeschiedenis te kiezen en te vertalen naar een unieke golfbaan, hun creativiteit en verbeeldingskracht tot uiting kunnen brengen. Dit project illustreert hoe onze academie leerlingen kan helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun artistieke talenten. Een dikke pluim ook voor al onze leerkrachten die dit project uitwerkten. Kelly Detavernier, schepen van deeltijds kunstonderwijs
Academie Kortrijk is meer dan enkel leren tekenen. Als academie vinden we het belangrijk om ons te tonen aan het grote publiek. Met het event, de indoor minigolf, kijken we ernaar uit om veel volk over de vloer te krijgen. De indoor minigolf kwam tot stand in co-creatie met alle jongeren die door dit project heel wat nieuwe skills onder de knie kregen. Petra Flamand, directeur Academie Kortrijk
Minigolfproject Academie (c) Kortrijk
  • jpg
Minigolfproject Academie (c) Kortrijk
  • jpg
Minigolfproject Academie (c) Kortrijk
  • jpg
Minigolfproject Academie (c) Kortrijk
  • jpg
Minigolfproject Academie (c) Kortrijk
  • jpg
Minigolfproject Academie (c) Kortrijk
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL