Stad viert 20 jaar geboortebos met nieuwe aanplant in Stadsgroen Ghellinck

Het geboortebos is aan zijn 20ste editie toe. Na Stadsgroen Marionetten, Tinekesbos en Vlasakker, is dit jaar Stadsgroen Ghellinck voor de 4de maal aan de beurt. Op zaterdag 4 februari zijn de ouders van 812 kinderen geboren in 2021 door de stad uitgenodigd om zelf een boom te planten. Bij het bos wordt een bord geplaatst met de namen van alle kinderen.

De afgelopen 20 jaar kregen 16.161 kinderen een boom in de vele geboortebossen die Kortrijk rijk is. We zetten zo de verjonging en vergroening van onze stad in de praktijk om. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren en Natuur
Onze geboortebossen zorgen niet alleen voor meer natuur en zuurstof in de stad. Kortrijkzanen blijven hier terugkeren, om te wandelen in het bos waar ze het boompje hebben geplant. Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk

Geboortebos als onderdeel van uitbreiding Stadsgroen Ghellinck

Met dit geboortebos wordt Stadsgroen Ghellinck in samenwerking met Natuurpunt verder uitgebreid en ingericht. Tussen de grens van de woningen in de Gullegemsesteenweg en het reeds gerealiseerde Stadsgroen Ghellinck kunnen alle aanwezige ouders een boompje aanplanten. Het geboortebos krijgt een officiële inhuldiging met een bord met de namen van alle kinderen geboren in 2021. Onze Minawerkersploeg zet vanaf 6 februari deze mooie plantactie verder om het volledige gebied in te richten.

Er wordt een bosgoed voorzien van struikengordels en 5 verschillende soorten inlandse hoogstambomen . In totaal worden 4.500 bomen en struiken aangeplant, goed voor een uitbreiding van stadsgroen Ghellinck met ruim 1 ha. Net zoals in de eerste fase worden er ook eilandjes gecreëerd (wastines) voor de ontwikkeling van ecosystemen. Via een begaanbaar graspad vanaf de Gullegemsesteenweg zal het mogelijk zijn om het nieuwe gedeelte van Stadsgroen Ghellinck te bezoeken.

Meer info omtrent Stadsgroen Ghellinck vind je terug via deze link: Stadsgroen Ghellinck | Kortrijk

EXTRA VOOR PERS

De aanplant van het geboortebos vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 februari vanaf 15 uur in Stadsgroen Ghellinck. De ouders en kinderen worden verwelkomd in OC Troubadour en trekken daarna in stoet naar Stadsgroen Ghellinck. Het volledige programma vind je in deze uitnodiging.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL