Nieuwjaarsreceptie aan de verlaagde Leieboorden

Het stadsbestuur houdt vast aan de traditie van de nieuwjaarsreceptie. Dit keer wordt er op 2023 geklonken op zaterdag 7 januari tussen 18 uur en 20 uur aan de verlaagde Leieboorden, kant Broelkaai.

De stad trakteert op 3.000 bakjes friet, 3.000 hamburgers (rund, kip, halal, veggie, vegan, koosjer en glucosevrije broodjes), 800 bekers soep, 800 bekers glühwein, 60 vaten bockor (ook alcoholvrij!), 60 flessen wijn en 100 flessen frisdrank en (spuit)water. Er zijn twee grote bars met elk 6 tapkranen én een snelle bar (waar enkel bier en cola te krijgen is). Alles wordt opnieuw in herbruikbare bekers en bordjes geserveerd. Er zijn hiervoor 15.000 herbruikbare bekers, 4.000 herbruikbare bordjes en 1.000 herbruikbare warmtebekers voorzien. Wie het gebruikte materiaal terugbrengt aan één van de twee inleverpunten, krijgt daar een zakje chips of gadget van de stad in ruil. Er is ook een mobiel ecoteam dat het terrein zal afschuimen op zoek naar weggegooid materiaal. De baruitbating gebeurt door medewerkers van Chiro Stine en vzw Tinekesfeesten. Er zijn eveneens 2 rolstoeltoegankelijke toiletwagens voorzien.

Burgemeester Ruth Vandenberghe heet de Kortrijkzanen welkom omstreeks 18 uur, gevolgd door een geluidsarm en diervriendelijk vuurwerk. Omstreeks 18.30 uur is er een optreden van Morris & Son, een Kortrijkse coverband van The Doors met The Voice-kandidaat Roy Silverans. Een steltenfotograaf neemt leuke kiekjes en zorgt meteen voor een (gratis) geprinte herinnering. Kinderen leven zich uit in de glitterbar (met kindergrime en glittertattoos) of de Funbus (een dubbeldekbus omgebouwd tot indoor speelparadijs). Een ballonplooier zorgt voor een leuk hebbeding voor de allerkleinsten.

Na twee jaar afwezigheid kunnen we eindelijk weer met alle Kortrijkzanen klinken op het nieuwe jaar. We behouden het gesmaakte recept van 2019, met voor elk wat wils, zodat alle inwoners samen kunnen genieten van wat ze lekker vinden. Kortrijk is een stad die haar inwoners verenigt en de nieuwjaarsreceptie is daar het toonbeeld van. Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk

Er worden tot 3.000 Kortrijkzanen op de nieuwjaarsreceptie verwacht, als het weer meevalt. De stad raadt aan om met de fiets of te voet te komen.

Nieuwjaarsreceptie (c) Kortrijk
  • png
Nieuwjaarsreceptie (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL