Warmste Kerst voor goede doel in Conservatorium

Op donderdag 22 december organiseert Conservatorium Kortrijk het jaarlijks terugkerend evenement Warmste Kerst. Op het programma staan leerlingenconcerten, een kerstmarkt met hapjes en drankjes en als hoogtepunt twee opvoeringen van The Snowman in de Concertstudio.  

warmstekerst2019.jpg
  • jpg

Terug van weggeweest 

Zoals vele organisatoren van cultuuractiviteiten, moest ook het Kortrijkse conservatorium de afgelopen twee jaar een aantal evenementen schrappen naar aanleiding van de coronapandemie. Eén van de belangrijkste slachtoffers daarvan was De Warmste Kerst. Dit evenement wordt sinds 2018 georganiseerd tijdens De Warmste Week van Studio Brussel. Toen De Warmste Week in 2019 in Kortrijk neerstreek, overhandigde de directie persoonlijk de cheque met de opbrengst. 

Goede doel 

Het goede doel dat het conservatorium hiermee al enkele jaren steunt, is Music Fund. Deze organisatie ondersteunt muziekscholen en sociaalartistieke projecten in conflictgebieden en ontwikkelingslanden, maar ook in eigen land. 

Er zijn drie manieren waarop wij Music Fund steunen. De opbrengst van de ticketverkoop en de consumpties tijdens onze Warmste Kerst spreken voor zich. Maar ook de leerlingen deden een duit in het zakje. Zij deden mee aan een Oefenmarathon, naar analogie met een sponsortocht. Per minuut die ze oefenden op hun instrument of voor het woord- of dansproject, konden ze zich laten sponsoren door familie en vrienden. Op donderdag 22 december maken we het ingezamelde bedrag én de oefenkampioen bekend. Tot slot kunnen mensen ook oude instrumenten meebrengen die ze niet meer gebruiken. Music Fund herstelt die en zet die dan in tijdens hun projecten. Erik Desimpelaere, directeur Conservatorium Kortrijk 

Programma 

Het Conservatorium zorgt op donderdag 22 december voor een goed gevulde avond. De deuren gaan open om 17 uur. In hal B en C van Muziekcentrum Track komt een ontvangst- en ontmoetingsplaats met een bar met koude en warme dranken en versnaperingen. In het Auditorium zullen leerlingen muziek, woord en dans miniconcerten geven. Die zijn vrij toegankelijk, maar het publiek kan wel een vrije bijdrage doneren. 

 

Het hoogtepunt van de avond is de opvoering van The Snowman in de Concertstudio. The Snowman is een kinderboek van Raymond Briggs uit 1978. In 1982 werd er een animatiefilm van gemaakt met muziek van Howard Blake. Die muziek zal vertolkt worden door leerlingen van de domeinen muziek en woord van verschillende graden. Er zijn twee opvoeringen. De eerste vindt plaats om 18 uur en de tweede om 19.30 uur. Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier verzorgt bij aanvang van de eerste opvoering om 18 uur het welkomstwoord. 

Naar jaarlijkse gewoonte zet het Conservatorium het beste beentje voor voor het goede doel. Het belooft opnieuw een mooie Warmste Kerst te worden, met heel wat activiteiten. Geniet van de éénmalige opvoering van The Snowman met live muziek van de leerlingen van het Conservatorium. Dit wordt ongetwijfeld ook voor hen een unieke beleving. Voor het publiek een unieke kans om het vele talent dat aan ons Conservatorium les volgt aan het werk te zien! Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs

Tickets voor deze opvoeringen kosten € 10 vanaf twaalf jaar en € 1 onder twaalf jaar. Om tickets te reserveren stuur je een mailtje naar reservatie.conservatorium@kortrijk.be met daarin jouw naam, het aantal tickets per leeftijdscategorie en het uur van de opvoering die je wil volgen (18 of 19.30 uur). Betaalinstructies volgen via mail.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL