Tuincoach wordt Tuinranger

Kortrijk stapt mee in het Vlaamse project van de Tuinrangers. De nieuwe Tuinrangers zetten het werk verder van de Tuincoaches die al heel wat Kortrijkzanen verder hielpen om hun tuin om te toveren tot een natuurrijk en biodivers paradijs. Al 175 Kortrijkzanen kregen een bezoek van de Tuincoach. 246 mensen staan vandaag nog op de wachtlijst. Om deze wachtlijst sneller te verwerken zetten de Tuinrangers het verhaal van de Tuincoaches verder.

Oproep voor Tuinrangers in Kortrijk. Infomoment op 17 november

Draag je natuur en biodiversiteit in Kortrijk een warm hart toe én ben je zelf ook geïnteresseerd in het omvormen van tuinen naar biodiverse parels? Dan kan ook jij als Tuinranger aan de slag! Je krijgt een grondige opleiding van experten en deskundigen om van elk tuinbezoek een succes te maken. Op donderdag 17 november om 19u30 vindt een infomoment plaats in het stadhuis van Kortrijk. Je kan je vooraf inschrijven voor dit infomoment op www.tuinrangers.be/word-tuinranger.

Kortrijk lanceerde in 2020 de Tuincoach om inwoners te helpen hun tuin om te toveren tot een natuurrijk paradijs. Het grote enthousiasme van de Kortrijkzanen resulteerde in een lange wachtlijst. Om deze wachtlijst sneller weg te werken en meer mensen te helpen zonder daarbij te moeten inboeten op kwaliteit, tekent de stad Kortrijk in op het Vlaamse project van de Tuinrangers.

Het Tuinrangersproject is een initiatief van Vlaanderen ter ondersteuning van lokale overheden. Vrijwilligers en geïnteresseerden kunnen zich opgeven als toekomstige Tuinranger. Vervolgens geeft Inverde, het opleidingscentrum van Natuur en Bos, een opleiding aan de Tuinrangers en garandeert het ook de opvolging en bijscholing van het lokale Tuinrangersteam. De uitkomst is dezelfde als deze van de Tuincoach. Bij het plaatsbezoek in de tuin sensibiliseren en adviseren de Tuinrangers over natuurvriendelijke tuinen. Dat doen ze door, net zoals de Tuincoach destijds, gratis tuinadvies op maat te geven. De Tuinrangers zijn laagdrempelig én deskundig.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL