Opnieuw trage weg in ere hersteld: Dottenijseweg

In Kooigem werden onlangs de werken afgerond voor het opwaarderen van de Dottenijseweg, een trage weg die de verbinding maakt tussen de Molentjesstraat en de Hoogplaatsstraat. Ook de garageweg die langs de trage weg loopt werd mee opgewaardeerd. De trage weg, die gezien de nabijheid van de basisschool vaak gebruikt wordt door schoolgaande kinderen, is nu terug een volwaardige verbinding, gescheiden van autoverkeer.

20102022_axel_dottenijseweg-3.jpg
  • jpg
Onze trage wegen zijn essentiële schakels in ons wandel- en fietsnetwerk. Daarom verdienen ze dergelijke opwaardering. Ook bij deze heraanleg hadden we aandacht voor lokale waterinfiltratie, door met waterdoorlatende materialen te werken.   Axel Weydts, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

De klinkers die gebruikt werden om de trage weg te realiseren laten infiltratie van water toe in de bodem. De garageweg bestaat uit een karrespoor in grijze waterpasserende klinkers. De vrije ruimtes tussen het karrespoor werden opgevuld met grindgazon. De fundering van zowel het karrespoor als het grindgazon zijn uitgevoerd in waterdoorlatende materialen. De werken hadden een prijskaartje van 73.220,73 euro en werden uitgevoerd door de firma Dawini bv.

20102022_axel_dottenijseweg-7.jpg
  • jpg

Na Dottenijseweg ook andere tragen wegen

Ondertussen wordt verder werk gemaakt van het renoveren en verder opwaarderen van het het trage wegen netwerk in Kortrijk. Verschillende trage wegen worden dit en volgend jaar aangepakt. Zo staan o.a. het Ooievaarspad in Marke en het Cisterciënzerpad in Marke ook op het programma om binnenkort grondig te renoveren.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL