Daar is de Sint!

Hij komt! Hij komt! Die lieve goede Sint! Naar jaarlijkse gewoonte doet de Sint zijn intrede in Kortrijk op zaterdag 5 november vanaf 10u aan Buda Beach. Jong en oud kan er genieten van een drankje en kan de Sint en zijn pieten verwelkomen met muziek van de kinderband Blitz.

Intrede van de Sint 2022.PNG
  • PNG
Intrede van de Sint 2022.PNG
De Sint is terug uit Spanje en dat vieren we jaarlijks met een feestelijke intrede! Voor alle kindjes wordt snoepgoed en lekkers voorzien op zaterdag 5 november aan Buda Beach. Daar kunnen ze de Sint en de zwarte pieten vanop hun boot verwelkomen en zal de Sint in zijn Grote Boek bekijken of alle kindjes braaf geweest zijn! Op zondag kan iedereen ook in de Schouwburg genieten van de Sintshows. Kelly Detavernier, schepen van evenementen

Op zaterdag 5 november komt de Sint aan op Buda Beach, ter hoogte van Bar Amorse. Alle kinderen en hun (groot)ouders kunnen er zich tijdens het wachten tegoed doen aan warme chocolademelk of soep aan de bar van de Gezinsbond. Ondertussen kunnen ze genieten van de muzikale ambiance van kinderband Blitz. Wie zoet is, krijgt lekkers dus breng jullie mooie tekeningen en dat overbodige tuutje mee om af te geven en hou je klaar om de snoepjes te vangen die de pieten gretig zullen gooien! Alle aanwezige kindjes krijgen ook een bon om op zaterdag 5 en zondag 6 november een gratis ritje mee te pikken op draaimolen Bambino op de Grote Markt.

Bij aankomst zal de Sint voorlezen uit zijn Grote Boek, en zo komen we te weten of alle kindjes dit jaar braaf zijn geweest. Het stadsbestuur zal dan ook in naam van alle kinderen de Sint in Kortrijk welkom heten en de stadssleutel overhandigen. Rond 11.30 uur vertrekt de Sint met de Riksja naar de Schouwburg, waar hij dan op zondag nog een paar theatervoorstellingen speelt.

Programma

·       10u00 - BlitZ aan Buda Beach ter hoogte van Bar Amorse.

·       10u45 - De Sint komt met de boot aan.

·       11u00 - Verwelkoming van de Sint in Kortrijk.

·       11u30 - De Sint vertrekt met de Riksja richting Schouwburg.

Sintbussen

Kleur de tekening in en deponeer ze in 1 van de vele Sintbussen in Kortrijk en deelgemeenten. Je kan de Sintbussen vinden op de dorpspleinen in de deelgemeenten en op de Grote Markt en het Schouwburgplein in het centrum. Je kan ze natuurlijk ook zelf afgeven op zaterdag 5 november bij de intrede van de Sint aan Buda Beach vanaf 10 uur.

 

De 7 leukste tekeningen krijgen van de Sint en zijn pieten een Kortrijkse cadeaubon waarmee je nog extra speelgoed of snoepgoed kan kopen (per leeftijd 1 winnaar 3-9 jaar). De kleurplaat kan je ophalen in het stadhuis, de bibliotheek, de buurtbibliotheken of de ontmoetingscentra in de deelgemeenten. Of je kan de tekenplaat downloaden en printen.

Sintshow in de Schouwburg (4+)

Een brief valt in de bus van Sinterklaas.

Het is geen gewone brief.

De kapoen die hem schreef wil geen speelgoed.

Geen marsepeinen varkentjes en ook geen blinkende mandarijntjes.

Vreemd.

‘Ik wil dit jaar graag een witte Sint’, staat er geschreven.

‘In chocolade dan?’, hoor ik jullie denken. Nee ook niet in chocolade …

‘Ik wil dat het dit jaar sneeuwt op zes december.’

Dat lijkt eenvoudig maar dat is niet zo.

Voor de eerste keer in zijn lange leven staat Sinterklaas voor zijn moeilijkste opdracht en deze keer kan hij het niet alleen. 

Hij heeft hierbij de hulp nodig van de hele wereldbol.

Dus … Komen jullie ook ?

Meer info: Zondag 6 november | Schouwburg Kortrijk |  11u, 14u & 16u  € 9/7 (-26 jaar)

Reservatie: www.schouwburgkortrijk.be of 056 239855

Vind alle Spiekpietjes in de bibliotheek

In de periode van 21 november tot en met 6 december zoeken we spiekpietjes in de centrale bibliotheek en de buurtbibliotheken. Spiekpietjes zijn sinterklaas’ allerkleinste vriendjes! Er ligt een kleine attentie klaar voor alle kindjes die de verstopte spiekpietjes vinden. Dit voor kinderen vanaf het 2de kleuter tot en met het het 2de leerjaar.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL