Dag van de Jeugdbeweging helemaal terug met groot ontbijt en avondfuif

De Dag van de jeugdbeweging is na een aantal moeilijke jaren helemaal terug van weggeweest. Samen met de meer dan 3.000 leden en 500 leiding uit de Kortrijkse jeugdverenigingen wordt opnieuw een groot ontbijt met veel animatie voorzien. Het ontbijt gaat door op vrijdag 21 oktober tussen 6u en 8u op de Grote Markt in Kortrijk. 's Avonds wordt de dag feestelijk afgesloten met de Nacht van de Jeugdbeweging in evenementenhal Depart. Een speciaal opgerichte werkgroep zet de hele dag de kracht van de jeugdbewegingen in de kijker. Een mooie samenwerking tussen verschillende Kortrijkse jeugdverenigingen met ondersteuning van JC Tranzit.

Sfeerbeeld Dag van de Jeugdbeweging 2021 (c) Kortrijk
  • png
Sfeerbeeld Dag van de Jeugdbeweging 2021 (c) Kortrijk

Dag van de Jeugdbeweging is het ultieme moment om het grote belang van jeugdwerk in de kijker te zetten. Het kan voor jonge geïnteresseerden een eerste kennismaking zijn met hun toekomstige vrienden. Alle leden van jeugdbewegingen die hun uniform aantrekken worden getrakteerd op een lekker ontbijt. Daarnaast is er heel wat animatie voorzien: KV Kortrijk is aanwezig met een stand waar je gratis tickets kan scoren, medialab Quindo en jeugdwerkorganisatie Joetz laten de aanwezigen kennismaken met hun werkingen en bij Oscarcrew vzw worden kunstige airbrush-tatoeages geplaatst.

Aan de Dag van de jeugdbeweging wordt ’s avonds een vervolg gebreid met een feest in evenementenhal Depart, georganiseerd door Chiro Knipoog en Jeugdhuis 't Peeceetje.

We bedanken de jeugdbewegingen voor hun inzet om elke week onze kinderen en jongeren een aangename vrije tijd te bezorgen. Kortrijk telt een 30-tal jeugdbewegingen. Zij zijn met hun meer dan 3.000 leden en bijna 500 leiding erg talrijk en zijn zo erg belangrijk voor veel gezinnen met kinderen en jongeren in de stad. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

De stad levert heel wat inspanningen om het Kortrijks jeugdwerk te ondersteunen. Zo biedt de stad fuifondersteuning (Safe Party Zone, fuifbuddy, opleidingen), logistieke ondersteuning, kadervorming, werkingssubsidies, kamptoelages, nieuwe en vernieuwde jeugdlokalen, 80% van de energiefactuur, ...

Veilig naar school

Alle cafés gelegen binnen de R36 - met aanvulling van jeugdhuis Reflex en café 't Kanon in de Doorniksesteenweg - blijven op vrijdag 21 oktober gesloten tussen 4 uur en 9u 's morgens. Ook alle nachtwinkels op het hele grondgebied van Kortrijk sluiten die ochtend om 4 uur.

We maakten opnieuw afspraken met de cafés en nachtwinkels. Op die manier is het minder evident om alcohol aan te kopen voor men naar het evenement komt. Het ochtendfeest op de Dag van de Jeugdbeweging is tenslotte een evenement voor alle leeftijden en vindt plaats op een schooldag. Ruth Vandenberghe, burgemeester 

EXTRA VOOR PERS

Reporters en fotografen zijn welkom tijdens het ochtendgebeuren op vrijdag 21 oktober tussen 6 en 8 uur op de Grote Markt. Wie een interview/foto wil met schepen Bert Herrewyn kan rechtstreeks afspreken via 0496 25 81 54.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL