Expo Super Tactility Soft Technology zet jonge ontwerpers in de kijker

De tentoonstelling Super Tactility Soft Technology brengt een selectie jonge ontwerpers samen uit diverse domeinen: textielontwerp, grafische vormgeving, juweelontwerp, digital design, productontwerp en architectuur. Allen maakten zij de voorbije jaren deel uit van ‘We Are The Next Generation’, de showcase van talent uit de Belgische ontwerpopleidingen.  

Deze huidige generatie ontwerpers verweven state-of-the-art digitale technologieën met traditionele ambachten, telkens met een grote materiaalgevoeligheid. Ze surfen mee op de ‘all at once-ness' van een globale wereld of kiezen net bewust voor traagheid en aandacht als reactie op een overhaaste maatschappij, met een blik op een meer duurzame en volhoudbare toekomst.

Spectaculaire uitspattingen worden gepresenteerd naast het kleine, het rustige, het stille, in een eclectisch geheel. Zo gaat deze tentoonstelling op zoek naar waar digitaal en fysiek samenvloeien binnen hedendaagse ontwerppraktijken, grenzen tussen disciplines fluïde worden en materiaal, in al haar vormen, haar eigenheid toont. 

Super Tactility Soft Technology loopt van zaterdag 15 oktober tot en met zondag 13 november 2022 in Texture, museum van vlas en textiel in Kortrijk en kadert in het creatieve stadsfestival Wonder, waarvan het thema dit jaar luidt: Let’s Get Phygital.  

Texture blijft verbazen met textiel en verrassende expo's. Geniet nu een maand van een samenvloeiing tussen de fysieke realiteit en de digitale wereld. Ontdek op de website ook heel wat panelgesprekken en workshops en maak zo je eigen wandtapijt! Axel Ronse, schepen van cultuur

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL