Nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke wordt geplaatst

Verkeershinder van 30 september t.e.m. 2 oktober 2022

Begin september 2021 gingen de werken van start voor de bouw van een nieuwe brug tussen Bissegem en Marke. In afwachting werd de oude brug over de Leie afgebroken en zorgde een fietsers-en voetgangersbrug voor een tijdelijke verbindingsweg. De afgelopen maanden werden op het montageterrein langs de Leie de verschillende brugdelen al aan elkaar gezet. Nu volgt een belangrijke mijlpaal voor de nieuwe Leiebrug: zaterdag 1 oktober wordt de nieuwe stalen boogbrug van het montageterrein naar haar definitieve locatie gevaren en daar vakkundig op haar plaats gelegd.

De nieuwe Leiebrug ligt nu nog op het montageterrein (c) Kortrijk
  • jpeg
De nieuwe Leiebrug ligt nu nog op het montageterrein (c) Kortrijk

Verkeershinder

Om de brug veilig te kunnen plaatsen, zal - op advies van De Vlaamse Waterweg - de tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug afgesloten worden op zaterdag 1 oktober van 8 uur tot 20 uur. Ook het jaagpad op linkeroever tussen Spoorwegbrug De Drie Duikers en de Rootputstraat is tijdelijk afgesloten van vrijdag 30 september 22 uur tot zaterdag 1 oktober 10 uur. Het verkeer wordt omgeleid.

Geen publiek toegelaten

Aangezien zowel het jaagpad als de tijdelijke fietsers-en voetgangersbrug zullen afgesloten zijn, is er voor publiek weinig ruimte rond de nieuwe brug om het invaren op een veilige manier te volgen. De Vlaamse Waterweg raadt omwonenden en kijklustigen daarom aan om niet ter plekke te komen kijken. De ganse operatie wordt wel gefilmd en gedeeld via de sociale media zodat je achteraf rustig kan kijken hoe de installatie in zijn werk ging.

Opgelet!

Bij te felle wind kan de brug niet veilig geplaatst worden. In dat geval wordt de invaaroperatie verplaatst naar zondag 2 oktober (vermoedelijk 9 uur). We verwittigen jullie tijdig met een nieuwe uitnodiging.

Extra voor pers - niet voor publicatie

Om de veiligheid te garanderen, stellen we het op prijs als jullie bovenstaande info vooraf bekendmaken via jullie online/offline mediakanaal. Stad Kortrijk en De Vlaamse Waterweg hebben een beperkte plaats voorzien waar jullie als reporter/fotograaf/cameraman de nodige beelden kunnen maken. Afspraak op zaterdag 1 oktober om 10 uur aan het schuilhuisje thv de Vrije Aardstraat (Leie, linkeroever). Een persaccreditatie is nodig. Veiligheidsmateriaal is voorzien. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via liliane.stinissen@vlaamsewaterweg.be of 0498 97 53 21

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL