Student Welcome trapt het academiejaar opnieuw op gang

Jaarlijks wordt op de eerste donderdag van oktober het academiejaar feestelijk ingezet met het gekende Student Welcome. Op donderdag 6 oktober 2022 verwacht Kortrijk Studentenstad 5.000 studenten op het Nelson Mandelaplein om mee te feesten met enkele DJ-sets. 

Een sfeerbeeld van Student Welcome 2021 op het coronaproof evenementenplein Depart XXL
  • jpeg
Een sfeerbeeld van Student Welcome 2021 op het coronaproof evenementenplein Depart XXL

Een gesmaakt concept bij de studenten dat al de 21ste keer wordt georganiseerd door een jonge organisatie om elk academiejaar met een schot in de roos te starten. Nadat Student Welcome vorig jaar doorging op Depart XXL, het coronaproof evenementenplein dat op Kortrijk Weide was opgebouwd, blijft ook dit jaar de keuze behouden op het Nelson Mandelaplein. Dat zal ook de komende jaren zo zijn gezien het Schouwburgplein door de renovatie van de Schouwburg enkele jaren niet beschikbaar zal zijn. Zo wordt de continuïteit van dit groots studentenfeest behouden.

Student Welcome is de plaats bij uitstek in Kortrijk om het studentenjaar goed in te zetten! Voor de 21ste keer opnieuw mogen we een topeditie verwachten. Ik zou graag de betrokken partijen en vrijwilligers bedanken voor de goede voorbereiding. Met intussen om en bij de 16.000 studenten zitten we nog steeds in de lift als studentenstad. Een knaller om het academiejaar in te zetten is dan ook op zijn plaats! Kelly Detavernier, Schepen van Onderwijs

DJ’s met naam en faam

Student Welcome weet telkens de gekende en populaire artiesten te boeken om er een groots studentenfeest van te maken. Dat zal deze editie niet anders zijn. De avond wordt ingezet door de winnaar van een DJ-contest, georganiseerd door de organisatie van Student Welcome. Zo krijgt lokaal talent de kans om zich in de kijker te zetten voor de Kortrijkse studenten. Daarna trekt Razor het feestje verder op gang, dat wordt gevolgd door de Gentse DJ David Carter, bekend in het studentenmilieu en ver daarbuiten. Het legendarische trio De Bromeo’s zorgen verder voor de ambiance op het plein en warmen de menigte op om 23u de grote headliner en copains Ilsen & Verhulst te verwelkomen achter de DJ-booth. DREZZ ft MC Nova sluit de avond knallend af met een vuurwerk.

Favicon for swkortrijk.be Op de website van Student Welcome vind je alle info terug swkortrijk.be
De line-up van Student Welcome 2022, het belooft alvast een spetterende editie te worden
  • jpg
De line-up van Student Welcome 2022, het belooft alvast een spetterende editie te worden

                                                          

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL