Brochure belicht Onze-Lieve-Vrouwekerk

Stad Kortrijk lanceert een nieuwe publicatie over de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De uitgave besteedt aandacht aan de bouwgeschiedenis en historiek van de kerk en zit doorspekt met prachtige foto's en wonderlijke verhalen. Er is ook een uitgebreid luik over de talrijke kunstwerken en het nieuwe Belevingsmuseum 1302.

In het hart van de stad vinden we de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Het is letterlijk de plek waar het verleden van de stad verderleeft. Het was de kern van het grafelijk domein, een plek van wereldlijke en geestelijke cultuur, van kunst, praal en macht, van bezinning en conflict. Een symbolische plek, zoals duidelijk wordt in het nieuwe Belevingsmuseum 1302 dat op 11 juli de deuren opende in de kerk.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk is het meest sprekende voorbeeld van de rijke geschiedenis van onze Guldensporenstad. De brochure is een echte must-read voor de meerwaardezoeker.  Wouter Allijns, schepen van Toerisme
We hebben heel bewust gekozen om in de Onze-Lieve-Vrouwekerk met haar iconische Gravenkapel het verhaal van 1302 te gaan vertellen, want geen plek in Kortrijk waar je dichter komt bij de Guldensporenslag en het Graafschap Vlaanderen. Het nieuwe belevingsmuseum is laagdrempelig en vooral innovatief, want we brengen het verhaal op een multimediale, immersieve en interactieve wijze! Axel Ronse, schepen van Cultuur

De brochure kan je online doorbladeren via deze link.

Deze uitgave is al de zesde in de reeks van markante gebouwen in de stad. De voorbije jaren verscheen al een brochure over het historisch stadhuis, de Broeltorens, de Sint-Maartenskerk, de Schouwburg en het Begijnhof. Alle brochures uit de reeks zijn gratis te verkrijgen bij Toerisme Kortrijk en in het historisch stadhuis. Ze zijn in vier talen beschikbaar: Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL