Speelpleinwerking Wasper in De Warande zoekt extra (ervaren) monitoren

Geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen van kinderen en tieners

Door het wegvallen van een groot aantal animatoren en een blijvend hoog aantal deelnames van kinderen en tieners kunnen er t.e.m. 31 augustus geen nieuwe aanmeldingen bij. Zo blijft de kwaliteitsvolle aanpak van de kinder- en tienerwerking gegarandeerd, alsook voor de Zilverwerking, de inclusieve speelpleinwerking van Wasper. Na meerdere oproepen blijft de instroom van nieuwe en/of ervaren animatoren opvallend laag tegenover voorgaande jaren. Deze zijn nochtans nodig om de kwaliteit van veiligheid van het aanbod te verzekeren voor de komende jaren. Voor kinderen en jongeren die eerder naar speelpleinwerking Wasper kwamen, verandert er niets.

Met het aantal animatoren gaat de werking door zoals voorzien, maar door de lagere instroom is er geen ruimte voor nieuwe kinderen en jongeren. ‘Nieuwe kinderen en jongeren’ zijn kinderen en jongeren die niet eerder naar de speelpleinwerking Wasper kwamen. Ze kochten niet eerder een UiTPAS voor de speelpleinwerking en kochten niet eerder dagtickets. Ook wie elders al een UiTPAS kreeg of kocht, maar nog nooit naar speelpleinwerking Wasper kwam, kan er deze zomer dus helaas niet meer bij.

 

Het probleem stelt zich in meerdere steden en gemeenten, zo zegt de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Door de coronacrisis zijn veel animatoren gestopt. De werkingen tijdens de coronaperiode vergden veel energie en ondertussen is die generatie animatoren ook drie jaar ouder. De ervaring en inzet die zij brachten hebben veel speelpleinwerkingen nog niet kunnen vervangen door nieuwe geëngageerde jongeren. Dit ondanks meerdere oproepen via diverse kanalen.

We roepen nog eens luid alle jongeren vanaf 16 jaar op om mee te draaien in de speelpleinwerking als animator of vrijwilliger. Zij ondersteunen de huidige animatoren van Wasper en zorgen dat de kwaliteit van het aanbod deze zomer en daarna gegarandeerd blijft. Een noodkreet, maar een met eeuwige dank. En voor zij die bijspringen een nieuwe vriendenband, misschien voor het leven, als resultaat. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

Met de zomervakantie in het vooruitzicht is speelpleinwerking Wasper, dat doorgaat in het avontuurlijk speeldomein De Warande, opnieuw in volle voorbereiding om Kortrijkse kinderen een mooie, avontuurlijke zomer te verzekeren. Zeker voor zij die de vakantie doorbrengen in eigen stad is het een belangrijke aanvulling van hun zomerbezigheden. Vorig jaar ging het nog om 6.900 deelnames aan de zomeractiviteiten van Wasper.

We benadrukken dat met het huidige aantal animatoren de werking doorgaat zoals voorzien. Extra animatoren betekent evenwel niet dat er toch extra aanmeldingen kunnen gebeuren. Wel dat de huidige zomerwerking voldoende kwaliteitsvol blijft en we de volgende jaren meer kinderen en tieners kunnen ontvangen. 

Meer info rond de Wasperwerking en het inschrijven als animator is te vinden via de website van avontuurlijk speeldomein De Warande.

wasper.jpg
  • jpg
wasper2.jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL