Negen nieuwe fietshelden leren kinderen de nodige fietsvaardigheden in het verkeer!

Marith van Marke, Roel van Rollegem, Thor van ’t Hoge, Pia van ’t Plein, Holly van Heule, Aya van Aalbeke, Stan van ’t Stad, Belle van Bellegem en Bink van Bissegem pronken op de nieuwe verkeersborden langsheen de verkeerseducatieve routes in Kortrijk. Ze helpen de kinderen van de basis- en secundaire scholen van Kortrijk de nodige vaardigheden aan te leren om zich op een veilige manier door het verkeer te begeven. Leerlingen van 14 klassen van 14 scholen volgden zo reeds de voorbereidende opleiding plaats langsheen de heldenroute waarna een heus fietsexamen wordt afgenomen mét diploma!

fietsheld.jpg
  • jpg

Heldenroutes: Voorbereidende opleiding, examen én diploma

Kortrijkse scholen kunnen op kosten van de stad beroep doen op Fietsencentrum Mobiel die vervolgens de fietsexamens voorbereiden en afnemen langsheen de Heldenroute. Met het behalen van een diploma tonen de kinderen op het einde van het traject aan de nieuwe vaardigheden te hebben geleerd om zich zelfstandig met de fiets naar hun school of hobby te verplaatsen.

Fietshelden-40cm.jpg
  • jpg
Fietshelden-40cm2.jpg
  • jpg
Fietshelden-40cm3.jpg
  • jpg

Negen fietshelden voor negen educatieve routes verspreid over Kortrijk

De verkeerseducatieve routes oftewel VERO’s zijn niet volledig nieuw in Kortrijk. Maar nu zijn er dus, afgestemd op de locatie van scholen en hun belangrijkste fietsroutes, negen gloednieuwe bewegwijzerde routes in Kortrijk en deelgemeenten, elk gekenmerkt met hun specifieke fietsheld. Dit om zoveel mogelijk scholen te kunnen betrekken en zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken. En met succes want nu maakten reeds 14 scholen gebruik van het aanbod.  

Deze nieuwe heldenroutes zijn een zeer goede manier om kinderen veilig op weg te helpen in het verkeer. Ze leren er op een leuke manier allerlei verkeerssituaties kennen. We willen alle scholen aanmoedigen hier aan mee te werken. Hoe meer scholieren deelnemen, hoe meer fietsers er straks veilig en zelfstandig op weg kunnen.  Axel Weydts - Schepen van Kortrijk Fietst
Fietshelden-40cm8.jpg
  • jpg
Fietshelden-40cm7.jpg
  • jpg
Fietshelden-40cm9.jpg
  • jpg

Verkeersvaardigheden leren op school = veiliger met de fiets naar school of hobby

Een VERO is een uitgestippelde en bewegwijzerde leerroute langs verkeerssituaties waar kinderen van basis- en secundaire scholen de nodige vaardigheden aanleren om zich doorheen het verkeer te begeven. Samen met de school de straat opgaan, initieert een leerproces over het verkeer, de verkeersborden en -regels, de houding op straat, de mate waarin weggebruikers met elkaar rekening houden enz. Het uiteindelijke doel is om de kinderen de tools aan te reiken om zich zelfstandig met de fiets naar hun school of hobby te verplaatsen.

Scholen die meer info willen over de educatieve fietsroutes kunnen contact opnemen met educatie@mobiel.be

logoe mobiel.PNG
  • PNG

 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL