Gemeenteschool De Blauwe Poort krijgt vernieuwd speelveld

Stad Kortrijk blijft verder investeren in haar gemeenteonderwijs. Op de Halenplein-site van de Gemeentelijke Basisschool werd het speelveld met speeltuigen vernieuwd. Dit past in de strategie van de school om de speelplaatsen duurzamer, aantrekkelijker en uitdagender te maken. 

MicrosoftTeams-image (76).png
  • png

In 2021 werd het terrein gebruiksklaar gemaakt en werd er al door de kinderen klein fruit aangeplant. In 2022 volgde de realisatie van een tweede fase. Nadat in overleg met de leerkrachten een plan werd opgemaakt door Nester, kon de uitvoering starten in het voorjaar. De stad investeerde hiervoor 12.000 euro om de speelplaats groener en aantrekkelijker te maken. Uiteraard werd bij de uitvoering steeds gekozen voor duurzame materialen.

Ook de vestiging in Kooigem zal later dit jaar nog een vernieuwde speelplaats krijgen.

We blijven inzetten op onze gemeenteschool met vestigingen in Kooigem en op het Halenplein. Het heringerichte groene speelveld zal ongetwijfeld voor veel speelvreugde zorgen bij de kinderen! Intussen worden ook interessante inzichten verworven via het Erasmus+ project, waar ook de kleuters zelf al eens over de landsgrenzen heen kunnen kijken. Kelly Detavernier, schepen van onderwijs
Erasmus+ project EARTH

De Gemeentelijke Basisschool coördineert intussen ook een Europees Erasmus project. Samen met partnerscholen uit Cyprus en Slovenië leert ze kleuters duurzaam handelen. Zo dragen de kleuters hun steentje bij om het klimaatprobleem aan te pakken. In het najaar van 2021 kwamen de partnerscholen op bezoek in Kortrijk.

Het tweejarig project focuste in het eerste jaar op het weer, klimaat en seizoenen in de verschillende landen. In het tweede schooljaar wordt vooral ingezet op lokale seizoensgebonden voeding. De kleuters uit elke school komen met elkaar via videocalls in contact.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL