Jobstudenten worden geïnterviewd onder stralende zon

Met de zomervakantie in aantocht zullen heel wat jobstudenten opnieuw hun opwachting kunnen maken. Zo garandeert stad Kortrijk continuïteit in de dienstverlening. Deze week stonden de contactmomenten met de jobstudenten gepland. Het stralende weer nodigde uit om deze gesprekken buiten te doen!

  • png
  • png
  • png

Er zijn maar liefst 191 studentenjobs ter beschikking binnen de stad, verspreid over 96 verschillende functies. Niet evident om op te vullen zou je denken, maar toch schreven er 320 kandidaten zich in. Niet enkel Kortrijkse jongeren tonen interesse in een job bij de stad: de aanmeldingen komen zelfs vanuit Poelkapelle, Vilvoorde, Mariakerke, Brakel... De jongste kandidaat is 16 jaar (de minimumleeftijd die we als stad opleggen), de oudste student is 45!

De jobstudenten gaan aan de slag in 26 verschillende teams van de stad. Het team dat de meeste studenten aan het werk zet is Net en Groen: 44 studenten zullen er tijdens de zomer voor zorgen dat onze stad netjes onderhouden wordt.

Een greep uit de diverse studentenjobs in onze stad: medewerker afvalophaling, registrator roerend erfgoed, onthaalmedewerker wijkcentra, sportzaalmedewerker, maaltijdbedeler en support businessanalyse. Elk jaar komen er ook nieuwe studentenjobs bij. Dit jaar is dat bijvoorbeeld de functie van student-parkeerwachter in het team van Parko. Opvallend: de meest gegeerde studentenjob is die van bibliotheekmedewerker.

Deze week worden contactdagen georganiseerd. Op deze momenten komen de studenten langs om alle administratie in orde te brengen, contracten te tekenen en de werkkledij te bestellen. Als moderne werkgever laat Stad Kortrijk deze gesprekken niet zomaar in een bureau doorgaan, maar in open lucht in de binnentuin. Een stralende start van een ervaring als jobstudent onder de stralende zon!

Het is prachtig om te zien hoeveel studenten zich aangetrokken voelen tot een job bij de stad. Als jobstudent kunnen jongeren een eerste ervaring opdoen op de werkvloer, de stad als werkgever leren kennen en kennis maken met de diverse teams en functies die we in onze stad hebben. Op deze zonnige dagen leren we hen graag kennen in onze binnentuin! Kelly Detavernier, schepen van modern en nieuw bestuur

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL