Eindelijk weer massacantus op het Schouwburgplein

Ze kunnen weer! De studentenclubs van Kortrijk - de grootste studentenstad van West-Vlaanderen - verzamelen woensdag op het Schouwburgplein voor de eerste massacantus sinds 2019. Na twee jaar zonder, zal het bier rijkelijk vloeien en zullen de gezangen voor een unieke sfeer zorgen. De studentenclubs maken van deze gelegenheid ook gebruik om opnieuw samen het doopcharter te ondertekenen.

De massacantus heeft 2 jaar niet kunnen plaatsvinden, maar nu kunnen alle clubs opnieuw het bier rijkelijk laten vloeien en hun eigen zangtalenten opnieuw ontdekken tijdens dit jaarlijks evenement. Het evenement wordt georganiseerd door het Senioren Konvent Kortrijk, het overkoepelende orgaan van alle Kortrijkse studentenclubs. Dit zijn -in alfabetische volgorde- Centaura, De Barsol, De Brossers, Den Ipsoc, Ecliptica, EDGE, ESN Leonardo, Induscientia, Kerberus, Kulak Praesidium, Mercurius, Moeder EM, Moeder en Vader Kanon, Riva Rocci. De massacantus biedt plaats voor zo'n 350 studenten. Om 19u wordt het Io Vivat ingezet en de cantus duurt tot 22u.

Io vivat, io vivat! Nostrorum sanitas! We zijn de grootste studentenstad van de provincie en woensdag gaan we ook nog eens zien dat we de tofste studenten hebben ook. Dit keer niet de wekelijkse cantus in het clublokaal, maar wel een grote massacantus in openlucht met alle studentenclubs samen. Na twee jaar zonder, zal het een feest worden! Kelly Detavernier, schepen van onderwijs en evenementen
Doopcharter

Jaarlijks houden studenten de traditie in ere en worden er schachten gedoopt om zo de nieuwelingen op een gepaste manier te laten aansluiten bij een studentenvereniging naar keuze. In 2019 onderschreven alle Kortrijkse studentenclubs voor het eerst het doopcharter. Ook dit jaar verzamelen de praesessen van de clubs zich voorafgaand aan de cantus om dit charter te ondertekenen. Daarin staan respect en geweldloosheid centraal en wordt benadrukt dat humor en vriendschap de belangrijkste factoren moeten zijn van een doop. Na het tekenen van het charter kunnen de clubs dit gepast vieren met het nodige gerstenat vooraleer ze zich de komende anderhalve maand mogen afzonderen voor de nakende blok- en examenperiode.

Na 2 jaar in ons kot te blijven omwille van corona, kijken we er alvast naar uit om met zijn allen te genieten en samen te zijn op ons geliefde Schouwburgplein. We ondertekenen graag dit charter om te tonen dat iedere student op een veilige en respectvolle manier kan aansluiten bij de vriendenkringen van de Kortrijkse studentenclubs. Het is voor ons allen van groot belang dat iedereen mooie en leuke herinneringen kan overhouden aan zijn studententijd. Gail Buysschaert, Senior Seniorum SK Kortrijk

EXTRA VOOR PERS:

De ondertekening van het doopcharter vindt plaats op woensdag 18 mei om 18.30 uur op het Schouwburgplein in bijzijn van Kelly Detavernier, schepen van onderwijs.

Sfeerbeeld van de massacantus in 2019
  • jpg
Sfeerbeeld van de massacantus in 2019

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL